Unika dissen – måste kunna öla för att få pris

FOTBOLL

Planens överlägset bäste spelare mot Mexiko.

Men amerikanske Jordan Morris dissades när det kom till just det priset.

Anledningen?

Han är för ung för att dricka öl.

Stormöte mellan USA och Mexiko. Då klev den amerikanske supertalangen Jordan Morris, 20, fram och dominerade. I den 49:e minuten gav han USA ledningen och 20 minuter senare var han inbland i 2-0-målet. Det som också skulle komma att bli slutresultatet.

Morris, som alltjämt studerar på college, hyllades för hur han tagit tillvara på chansen han fått av förbundskaptenen Jürgen Klinsmann. Men planens bäste spelare snuvades på priset som matchens bäste spelare.

”Har kvalitéer”

Då matchen spelades i Texas, USA, och sponsorn till priset var amerikanska ölbryggeriet Budweiser var talangen inte ens behörig vad gällde att plocka hem priset.

I USA måste man vara 21 år gammal för att dricka alkohol, och sponsorn har därför valt att inte dela ut ”Budweiser Man of the Match” till spelare under 21 års ålder.

”Morris övervägdes för priset som matchens bäste spelare men valdes bort eftersom priset sponsras av Budweiser och han inte är gammal nog”, skriver amerikanska Sports Illustrated.

Klinsmann hyllade dock Morris som den bäste efter matchen.

– Jordan har fötterna på jorden. Han är en smart kille och han förstår att han har en lång väg att vandra. Men han förstår också att han har kvalitéer som han tror på, säger Klinsman.