Stjärnan riskerar åtta års fängelse

Danske landslagsmannen upp i rätten

FOTBOLL

Danske landslagsmannen Nicki Bille riskerar åtta års fängelse för våld mot tjänsteman, uppger Ekstrabladet.

På torsdag ska han upp i rätten, misstänkt för att ha bitit en polis i armen.

Danske fotbollsstjärnan Nicki Bille har en nervös vecka framför sig. På torsdag ska 27-åringen upp i rätten i Köpenhamn åtalad på tre punkter, varav våld mot tjänsteman är den mest allvarliga.

Bille var hemma på semester i den danska huvudstaden för ganska exakt ett år sedan när han greps av polis efter en utekväll som slutat i kalabalik.

Enligt Ekstrabladet anlände dansk polis till nattklubben där Bille stod och sparkade mot en cykel och en parkeringsautomat – en av åtalspunkterna, och där dansken riskerar böter.

Bille ska sedan ha gjort motstånd när polisen försökte sätta handfängsel på honom, den andra åtalspunkten.

Kämpar för Ligue 1-kontrakt

Men det skulle bli värre under natten uppger Ekstrabladet. När Bille transporterades till polisstationen ska han ha bitit en av poliserna i armen, något som gör att han anklagas för våld mot tjänsteman.

För detta riskerar anfallaren enligt Ekstrabladet upp till åtta års fängelse.

Både Bille och hans försvarsadvokat Peter Berg vill vänta med att kommentera fram till förhandlingarna är inledda på torsdag.

Belle bytte Rosenborg mot franska Evian i fjol och kämpar i botten av Ligue 1 för att klara nytt kontrakt till nästa säsong. Han har gjort fem landskamper och ett mål för det danska landslaget.