”Guidetti erbjuden drömlön hos storklubb”

Uppgifter: Erbjuden fyra gånger det Feyenoord erbjöd

Foto: BILDBYRÅN
John Guidetti den svenska landslagsdressen.
FOTBOLL

I förra veckan rapporterade skotsk press att John Guidettis bonus-krav satt stopp för en flytt till Feyenoord.

Nu uppger engelska Daily Star att Marseille erbjudit svensken en drömlön.

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?

John Guidettis kontrakt med Manchester City löper ut till sommaren och den svenske anfallaren blir bosman i sommar. Att han blir kvar i Celtic – där han just nu är på lån säsongen ut – ser allt mer osannolikt ut efter att förhandlingarna om en permanent flytt upphörde i januari.

I stället har det mesta handlat om en återkomst till Feyenoord. Guidetti har talat sig varm om klubben och därmed upprört Celtic-supportrar.

Fyra gånger mer

Men i förra veckan rapporterade skotska Daily Record att svenskens enorma krav på sign-on-bonus fått Feyenoord att dra sig ur. Det skulle enligt tidningen handla om tiotals miljoner kronor.

Och nu uppger i stället engelska Daily Star att Marseille erbjudit honom ett kontrakt med en veckolön på motsvarande drygt 770 000 kronor. Det är nästan fyra gånger så hög lön som de 195 000 kronor Feyenoord varit redo att erbjuda i veckolön.

”En vacker stad”

Det är inte första gången som Guidetti kopplas ihop med den franska klubben. I november uttalade han sig själv om uppgifterna:

– Marseille är en vacker stad med en otrolig arena. Det är alltid roligt att höra att en storklubb som dem jagar en. Det tyder på att man gör ett bra jobb, sa han till Daily Record.

Enligt Daily Star har Manchester City övervägt att ge Guidetti en kontraktsförlängning då han kan räknas som ”homegrown player”, men nu beslutat att flytta på anfallaren för gott.

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?