Norska ilskan mot svenskproffset

”Det är osmakligt – han står och ler”

1 av 2
Marcus Hansson.
FOTBOLL

Marcus Hansson är i blåsväder i Norge.

Den svenske mittfältaren stod för en ful tackling på Lilleströms Björn Helge Riise.

– Det är helt vilt och brutalt. Hade en sådan handling utförts på ett uteställe hade han blivit anmäld, säger storebror John Arne Riise.

Den förre Gefle-spelaren, i dag i norska Tromsö, satsade alldeles för hårt på Riise i söndagens 1-1-match lagen emellan.

Det var i tilläggstiden av den andra halvleken som Hansson kom fel in i situationen och skadade Riise — som tvingades utgå skadad.

Svensken kom undan med ett gult kort men tacklingen har blivit en stor snackis i Norge. Bjön Helges storebror, förre Liverpool-spelaren John Arne Riise, skräder inte orden.

– Tacklingen påminner mig lite om Roy Keanes tackling på Alf Inge Håland, säger han till Sporten.com om svenskens satsning.

Storebror förbannad

Hansson själv medger att han mycket väl kunde ha fått rött kort för tacklingen men vill inte kännas vid John Arne Riises jämförelse.

– Herregud, det känns inte rätt alls att han säger så. Jag hoppas verkligen att folk förstår att jag inte är ute efter skada någon spelare. Jag hoppas att det går bra med honom. Jag har sett tacklingen nu igen och det ser absolut ut som att jag kunde ha fått rött kort där, säger Hansson till Itromso.no.

Även domaren i matchen, Brage Sandmoen erkänner att han gjorde ett misstag som inte visade svensken det röda kortet för vad norsk press kallar en ”vansinnestackling”.

– Det är helt vilt och brutalt. Det är gristur att han inte brutit något. Hade en sådan handling utförts på ett uteställe hade han blivit anmäld. Att det inte resulterar i rött kort är ofattbart, säger John Arne Riise.

”Gör det med vilja”

Offret själv har ingen lust att förlåta Hansson.

– Det är en ofattbart ful tackling. Jag kan inte säga något annat än att han försöker göra det med vilja. Jag kan inte förstå att det blev gult kort. Det som irriterar mig mest är att när jag vänder mig om så står han och ler. Det är osmakligt. Det är den fulaste tacklingen som jag blivit utsatt för, säger Björn Helge till norska TV2.

Se klipp på tacklingen här (OBS: Extern länk).