Hetast i världen

”Får ett par bud på honom – varje dag”

FOTBOLL

De är tre mittfältare som alla är under 25 år.

De är fram till sommaren ett helvete för sina agenter.

20 klubbar om dagen påstås ringa för att höra sig för om fotbollsvärldens just nu hetaste spelare.

När Kevin De Bruyne lämnade Chelsea för Wolfsburg i januari 2014 såg många steget som ett bevis på att mittfältaren misslyckats på en allra högsta nivån inom fotbollen. 1,5 år senare är belgaren en av världens tre hetaste spelare inför sommarens transfermarknad.

”Jag har träffat City”

Med 15 mål och sensationella 22 assist den här säsongen har mittfältaren fört Wolfsburg till en andraplats i Bundesliga bakom överlägsna Bayern München och jagas nu av ett koppel av klubbar. Bland dem en av Chelseas värsta rivaler.

– Jag har träffat representanter för Manchester City och vi känner varandra väl. Jag har inte talat med någon från Manchester United men det är väldigt många klubbar som hört av sig för att få lite generell information, säger agenten Patrick De Koster enligt The Guardian och fortsätter:

– För tillfället finns det inga formella diskussioner men inom några veckor kommer jag självklart åka jorden runt för att tala om Kevins situation men det är bara informell information.

”Då blir det en affär”

Enligt De Bruynes agent kommer belgaren kosta ”betydligt mer” än de 223 miljoner kronor Wolfsburg betalade Chelsea 2014. The Guardian spekulerar i en summa på upp till 580 miljoner kronor.

– Något hade varit fel om jag inte fått de här frågorna om Kevin efter den säsong han gjort. Jag såg Raiolas citat om att han tar 20 samtal om dagen om Paul Pogba och det är precis samma för mig just nu och förmodligen även för Memphis Depays agent, säger Patrick De Koster.

Just Juventus Pogba och PSV:s Depay är de som får konkurrera med De Bruyne om etiketten som världens just nu mest eftertraktade fotbollsspelare på marknaden. Den förstnämnda påstås kunna kosta upp emot en miljard kronor med intresse från Real Madrid och Paris Saint-Germain.

– Sedan årets början har jag fått 2000 samtal om Pogba. Jag får 20 om dagen och minst ett par av dem är för att förhandla men rätt bud har inte kommit ännu. När det gör det kommer affären bli av. Den största utmaningen för Juventus blir sedan att bygga om laget med de pengarna, säger Pogbas agent Mino Raiola till La Stampa enligt ESPN.

”United har en fördel”

Den tredje juvelen Memphis Depay vann den holländska skytteligan med 20 mål på 27 matcher när PSV säkrade titeln. Trots att han är mittfältare. Enligt The Guardian är Manchester United favorit i jakten på holländaren, som gjorde landslagsdebut under Uniteds manager Louis van Gaal för två år sedan, men utmanas enligt lokaltidningen Eindhoven Dagblad bland annat av Bayern München.

– Jag vet inte vilket klubb som passar honom bäst, men om han går till United vet han om att det finns en holländsk tränare där som känner honom väl från VM. Det är en fördel, säger holländske legendaren Ronald de Boer om mittfältaren som påstås kosta omkring 230 miljoner kronor.

”Är mer lovande än Cristiano Ronaldo” – Läs Sportbladets dokument om Memphis Depay.

FAKTA

Paul Pogba

Ålder: 22 år

Position: Mittfältare

Klubb: Juventus

Påstått pris: En miljard kronor

Påstådda favoriter i jakten: Real Madrid, PSG

Kevin De Bruyne

Ålder: 23 år

Position: Mittfältare

Klubb: WfL Wolfsburg

Påstått pris: 580 miljoner kronor

Påstådda favoriter i jakten: Manchester City, Manchester United, PSG, Bayern München

Memphis Depay

Ålder: 21 år

Position: Mittfältare

Klubb: PSV Eindhoven

Påstått pris: 230 miljoner kronor

Påstådda favoriter i jakten: Manchester United, Bayern München