Här grips danske landslagsstjärnan

1 av 2
Den turbulenta filmen är över två minuter lång. Foto: Ekstrabladet.
FOTBOLL

Danske landslagsmannen Nicki Bille dyker upp i rätten i dag och riskerar enligt Ekstrabladet åtta års fängelse.

I dag publicerar tidningen videon från gripandet i Köpenhamn – där Bille anklagas för våldsamt motstånd.

– Jag är dansk landslagsman, jag gör ingenting! skriker dansken när två poliser försöker anhålla honom.

Nicki Bille.

Danske fotbollsstjärnan Nicki Bille har en nervös torsdag framför sig. I dag ska 27-åringen upp i rätten i Köpenhamn anklagad för bland annat våld mot tjänsteman.

Bille var hemma på semester i den danska huvudstaden för ganska exakt ett år sedan när han greps av polis efter en utekväll som slutat i kalabalik.

Enligt Ekstrabladet anlände dansk polis till nattklubben där Bille stod och sparkade mot en cykel och en parkeringsautomat.

Den danska tidningen rapporterade tidigare i veckan om hur Bille misstänks ha gjort motstånd och under transporten till polisstationen bitit en polis i armen.

”Filma, snälla!”

I dag publicerar Ekstrabladet en videofilm från gripandet, som är utdraget och fyllt av skrik. I filmen syns två poliser försöka omhänderta Bille, som hävdar sin oskuld.

– Jag är dansk landslagsman, jag gör ingenting! skriker han flertal gånger.

Han tycker även att de bägge poliserna är alldeles för hårdhänta. I klippet skriker han av smärta vid flera olika tillfällen. Han skriker om smärta i både arm och hals.

När han ligger på marken vädjar han till vittnen kring gripandet.

– Filma, filma det här snälla!

”Kan vara till hans fördel”

Ekstrabladet uppgav tidigare i veckan att Bille riskerar upp till åtta års fängelse om han döms för våld mot tjänsteman. Men danske rättsexperten Mikkel Nielsen menar att den nya videon är till fördel för Bille, och att bilden av händelsen är mer nyanserad än att han endast gör våldsamt motstånd.

– Hade jag varit Nicke Billes försvarsadvokat hade jag spelat upp klippet i rätten. Han verkar införstådd med att han är anhållen och så verkar det som att kommunikationen misslyckas. Polisen accepterar inte budskapet och insisterar på att få ner honom på marken för att ligga ner. Och så streter han emot och upplever det smärtfyllt. Videon dementerar inte det faktum att han stretar emot, men det ger fler nyanser av händelsen, säger Nielsen till Ekstrabladet.

Belle bytte Rosenborg mot franska Evian i fjol och kämpar i botten av Ligue 1 för att klara nytt kontrakt till nästa säsong. Han har gjort fem landskamper och ett mål för det danska landslaget.

Se Ekstrabladets film i sin helhet här (OBS: Extern länk).