”Wenger vill värva mig i sommar”

Succéspelaren avslöjar Arsenals plan

Victor Wanyama i närkamp med Robin van Persie. Foto: AP/ALASTAIR GRANT
FOTBOLL

Är Arsenal redan på väg mot sin första sommarvärvning?

Victor Wanyama hävdar att Arsene Wenger försöker värva honom.

– Arsenal är en fantastisk klubb, säger han.

Sommarens transferfönster står runt hörnet och de europeiska klubbarna gör sig redo att förstärka sina trupper inför nästa säsong. Bland dessa klubbar återfinns förstås Arsenal och planerna är redan i verket, menar Victor Wanyama.

Southamptons mittfältsgeneral avslöjar i en intervju med The Sun att Arsenal och Arsene Wenger vill värva honom i sommar.

– Wenger har pratat om mig. Och han har gjort det känt att han vill värva mig i sommar, säger den kenyanska mittfältaren enligt Goal.

”Hade älskat det”

Wanyama kom till Southampton från Celtic 2013 och redan innan dess hade han ryktats till storklubbar som Manchester United efter att ha imponerat i Champions League med det skotska laget.

Nu medger Wanyama att det vore fint att spela den prestigefulla turneringen igen.

– Arsenal är en fantastisk klubb och jag hade älskat att spela Champions League-fotboll eftersom jag älskade att vara där med Celtic. Men vi har haft en fantastiskt säsong med Saints och jag vill fortsätta fokusera på att hjälpa klubben ut i Europa. Sen får vi se vad som händer i sommar, säger Wanyama enligt Goal.

UPPDATERING:

Wanyama förnekar citaten som gör varven i England.

”Jag måste förtydliga att jag inte sagt det som framkommit i dag. Jag är professionell och kommer aldrig att säga sånt där. För att förtydliga har jag aldrig pratat med Wenger”, skriver han på Twitter.