”Jag och Cesc pratar inte längre”

Ingen kontakt mellan Fabregas och hans ”andra far”

FOTBOLL

Cesc Fabregas återvänder till norra London och Emirates med sin nya klubb Chelsea på söndag.

Då avslöjar Arsene Wenger att han inte har pratat med spanjoren sedan han valde bort Arsenal i somras.

Daily Mirror i dag.

På söndag smäller det.

Arsenal tar emot Chelsea på Emirates och Arsene Wenger ska försöka fila på sin dåliga statistik mot José Mourinho. Men denna gång är det inte bara portugisen han måste övervinna. Även hans tidigare favoritspelare, Cesc Fabregas, ska hanteras.

Det blev infekterat i somras när Fabregas valde att lämna Barcelona, men flyttade till London-rivalen Chelsea.

”En andra far”

Historierna om varför går isär något. Wenger hävdar att Arsenal inte informerats om Barcelonas försäljning i tid för att ha möjligheten att värva medan Fabregas hävdar att Arsenal aldrig hörde av sig.

Inför helgens match avslöjar Wenger – som kallats ”en andra far” av Fabregas – att de båda vännerna inte pratat sedan spanjoren valde Chelsea i sommar.

”Inte behagligt”

– Klubben och jag själv hade en väldigt positiv inverkan på Cescs liv, så det känns inte behagligt att försöka förklara varför han inte är här i dag. Jag hade hellre sett att det var tvärtom. Vi kommer att behöva diskutera det en dag. Jag kan inte prata om det nu eftersom det inte kommer att hjälpa oss inför matchen på söndag, säger Wenger enligt Daily Mirror.

Men fransmannen betonar att han inte vill höra något buande mot Fabregas på söndag.

– Jag vill att varje spelare respekteras. Och för Cesc Fabregas, när han kommer till Emirates, att respekteras som han förtjänar.