Spetsade lagkamraten med träningskäpp

”Det var menat som ett skämt”

Foto: Bildbyrån
Steven Thompson i Burnleytröja.
FOTBOLL

Under en träning kastade lagkaptenen Steven Thompson en spetsig träningskäpp mot lagkamraten John McGinn.

Pinnen träffade så illa att McGinn föll ihop på marken, kraftigt blödande, och nu ser ut att missa resten av säsongen.

– Jag kastade den för att jag ville få folk att skratta, men det var dumt av mig att försöka vara rolig, säger Thompson till Dailyrecord.

Under skotska Premier League-klubben St. Mirren:s träning inträffade något osannolikt.

När John McGinn, 21, snodde bollen av Steven Thompson, 36, tänkte lagkaptenen skoja till det. Thompson tog upp en spetsig träningskäpp och kastade den mot lagkamraten.

Men käppen träffade 21-åringen så illa att den borrade sig in i hans lår vilket orsakade en kraftig blödning och en avsliten muskel.

– Pinnen åkte ungefär en centimeter in i hans ben och han fick uppenbart en kraftig skada. Ryktet säger att han kommer att vara borta i ungefär tre veckor, säger Thompson.

”Jag känner mig förödmjukad”

Händelsen inträffade under torsdagen och när McGinn saknades under helgens match meddelade klubben att han skadat vristen under en träning.

Under måndagen berättade Thompson vad som verkligen hände men att han inte menade att skada talangen.

– Jag känner mig förödmjukad av hela händelsen. Det var menat som ett roligt skämt. Det var inte som att jag kastade pålen för att jag var arg. Så var det absolut inte.

”Har mått riktigt dåligt”

John McGinn har tidigare representerat skotska U21-landslaget och i fjol fick han ta emot pris som klubbens bästa spelare. Men till sommaren går talangens kontrakt ut.

– Jag blev helt chockad när det hände. Ska jag vara ärlig har jag mått riktigt dåligt över det. Jag gillar att få folk att skratta och skoja på träning men att något så här skulle hända är bara ofattbart, säger Thompson.