”Grabben får inte ens en match i Celtic”

Van Marwijk vill inte se Guidetti-värvning

Foto: BILDBYRÅN
John Guidetti den svenska landslagsdressen.
FOTBOLL

John Guidetti har ryktats flytta till Feyenoord i sommar.

Det vore ett felbeslut av klubben, menar deras tidigare tränare Bert van Marwijk.

– Jag tycker inte att de ska värva honom, säger Hollands förre förbundskapten.

John Guidettis kontrakt med Manchester City löper ut till sommaren och den svenske anfallaren blir bosman i sommar. Att han blir kvar i Celtic – där han just nu är på lån säsongen ut – ser allt mer osannolikt ut efter att förhandlingarna om en permanent flytt upphörde i januari.

I stället har det mesta handlat om en återkomst till Feyenoord. Guidetti har talat sig varm om klubben och därmed upprört Celtic-supportrar.

”Borde vänta”

Men för två veckor sedan rapporterade skotska Daily Record att svenskens enorma krav på sign-on-bonus fått Feyenoord att dra sig ur. Det skulle enligt tidningen handla om tiotals miljoner kronor.

Nu engagerar sig även Bert van Marwijk i vårens följetong. Den tidigare Feyoord-tränaren, som även tränat det holländska landslaget, vill inte se sin förra klubb förhasta sig vad gäller svensken.

– Vad hade Guidetti kostat? Två miljoner i lön? De borde vänta och se vad som händer med honom till sommaren, säger van Marwijk enligt holländska Voetbal Central.

”Svårt att återvända”

Guidetti gjorde 20 mål på 23 matcher under lånesejouren i Feyenoord säsongen 2011/12, men om Van Marwijk får välja bör Feyenoord dumpa planerna på att värva svensken.

– Grabben har varit skadad och får inte ens en match i Celtic just nu. Dessutom är det alltid svårt att återvända för en andra sejour i en klubb. Jag tycker inte att de ska värva honom, säger van Marwijk.