”Nästan noll chans att han vaknar upp”

Dystra prognosen för belgiska proffset

FOTBOLL

Gregory Mertens, 24, ser ut att gå ett fruktansvärt öde till mötes.

Enligt 7sur7 opererades han flertalet gånger i går men läkarna har inte kunna väcka honom ur koman.

Chansen att han vaknar upp uppges vara ”nästan noll”.

Det var i söndags som belgiske försvararen Gregory Mertens föll ihop under en match för sitt Lokeren mot Genk. Mertens fick en hjärtattack och har sedan dess vårdats på sjukhus i Genk, nedsövd i en artificiell koma. Och hans tillstånds är alltjämt kritiskt.

Medan fotbollsbelgien håller andan i hopp om att 24-åringen ska klara sig ser hans utsikter mörka ut, meddelar hans klubb.

– Han tillstånd har försämrats. Vi väntar på de värsta möjliga nyheterna, säger en talesperson hos Lokeren i dag enligt BBC.

Chanserna krymper drastiskt

Klubben meddelar vidare att man ännu inte kunnat fastställa exakt vilket hjärtproblem Mertens drabbats av men att försvararen klarat samtliga försäsongstester och ansågs vara en av de starkaste spelarna i truppen.

Enligt belgiska 7sur7 är sannolikheten att han vaknar ur koman ”nästan noll”. Läkare har gjort sitt allt de senaste timmarna för att få honom att vakna upp men förhoppningarna krymper för varje timme.

”Återfick aldrig medvetandet”

Under tisdagen opererades han flera gånger.

– Det var en hjärtattack. Räddningspersonalen försökte väcka honom i 30 minuter. Han återfick aldrig medvetandet och placerades därför i koma. Nu sköter en maskin hans vitala organ, säger lagets läkare Kris Peeters till 7sur7.

ARTIKELN HANDLAR OM