Försvaret: ”Jag hade inte kunnat nå bollen”

Målvakten anklagas för att ha släppt in med flit

FOTBOLL

Hela Turkiet pratar om Galatasarays mål mot Genclerbirligi i lördagens 1-0-seger.

Eller ja, snarare om huruvida målvakten ens försökte rädda den rullande bollen.

Målet, och räddningsförsöket, är en supersnackis i Turkiet.

Den turkiska ligan går mot sitt slut och det är det är en tät titelstrid mellan Galatasaray, Fenerbahce och Besiktas. Galatasaray är ligaledare med två omgångar kvar att spela på 73 poäng, tre poäng framför tvåan Fenerbahce. Besiktas skuggar med 66 poäng på tredjeplatsen, men med en match mindre spelad.

Var man anhängare till något av de två sistnämnda lagen hoppades man därför att Genclerbirligi – med svenske Mervan Celic i startelvan – skulle kunna sno poäng av Galatasaray i lördagens möte i Istanbul.

”Jag slängde mig för sent”

Och fram till den 67:e minuten stod det även 0-0 – innan Wesley Sneijder slog till och gjorde matchens enda mål med ett skott från 20 meter. Men målet har skapat kontrovers i Turkiet, då många kritiker menar att Gencerbirligis målvakt Ferhat Kaplan struntar i att sträcka ut sin högerhand för att rädda bollen, trots att han gått åt rätt håll på skottet.

Men Kaplan själv slår ifrån sig när han konfronteras med anklagelserna.

– Jag trodde att Sneijders skott skulle gå mot min vänsterstolpe men den gick åt min höger i stället. Jag slängde mig för sent. Även om jag sträckt ut min arm hade jag inte kunnat nå bollen, säger Kaplan till Son Dakika Turk.

”Gratulerade mig”

Gencerbirligi-målvakten avslöjar även att Galatsarays målvaktstränare, brasilianske målvaktslegendaren Claudio Taffarel, berömt honom för insatsen i matchen.

– Det är bara folk som inte kan något om fotboll som snackar om det här. Till och med Taffarel kom fram och gratulerade mig till en bra match, säger Kaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM