Svennis: ”Det hade gynnat Zlatan enormt”

Tränarlegendaren vill se PSG-stjärnan i Italien

Än finns en del kritiker i England.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att ryktas till Milan.

Italien-profilen Sven-Göran Eriksson tror att en värvning är möjlig.

– Han gillar fortfarande AC Milan väldigt mycket.

Foto: AP

Sven-Göran Eriksson utöver i dag sitt tränaryrke i kinesiska storklubben Shanghai East Asia. Men i Italien är han fortsatt stort profil. Efter att ha vunnit scudetton med Lazio 2000 och skördat framgångar i Sampdoria är hans namn alltjämt aktat i Italien.

Och när Milano-klubbarna Inter och Milan nu försäsongsladdat i Kina får den svenske tränaren i en intervju med Gazzetta dello Sport ge sin syn på respektive lags status i jakten på Juventus.

”Jag tror att det är möjligt”

Bland annat anser ”Svennis” att Milan borde göra sitt yttersta för att locka tillbaka Zlatan Ibrahimovic – som lämnade för Paris SG 2012.

– Om Ibra anlände till ett redan konkurrenskraftigt lag hade han gjort det ännu starkare, säger Eriksson till tidningen.

”Svennis” tror inte heller att en Zlatan-värvning är omöjlig.

– Jag tror att det är möjligt att han kan komma tillbaka. Han tycker fortfarande om AC Milan väldigt mycket. En återkomst hade gynnat både honom och klubben enormt.

I PSG har Zlatan inlett säsongen med en titel efter att ha besegrat Lyon i supercupen. Han missar dock inledningen av ligasäsongen med skada.