"Slog en knytnäve i nacken på mig"

Svenskar inblandade i kaosmatch: "Var hotfullt"

FOTBOLL

Bröndby avancerade i Europa League.

Efterspelet handlade dock om de som skandalscener som utspelade sig efteråt.

– Deras lagkapten slog till med en lavett eller knytnäve i nacken på mig, säger svenske Magnus Eriksson till Sportbladet.

Foto: AFP Sport

Det var efter slutsignal som ett rejält tumult brakade igång efter Bröndbys bortamöte med Omonia Nicosia.

I högsta grad indragen – svenske Magnus Eriksson.

– Jag brukar ju av någon anledning ofta hamna i sådana situationer, säger den förre MFF-spelaren till Sportbladet och fortsätter:

– Deras lagkapten (Nuno Assis) vägrade ta i hand med våran assisterande tränare efter matchen så då gick jag dit och frågade vad han höll på med. I stället drog han till med en lavett eller knytnäve i nacken på mig.

"Stundtals väldigt hotfullt"

Omonias tränare Kostas Kaiafas ska sedan efter slutsignal ha kastat fyllda vattenflaskor mot Bröndbyspelarna och från läktarplats haglade det in föremål mot både domare och Bröndbyspelare.

– Det var stundtals väldigt hotfullt. Det var bara att ta sig in i omklädningsrummet så fort som möjligt, säger Magnus Eriksson.

Stämningen var hetsig genom hela matchen och i halvtid ska cyprioternas tränare Kostas Kaiafas ha tagit tag i förre Elfsborgsbacken Johan Larssons krage med båda händerna vilket startade oroligheterna, enligt Ekstrabladet.

Kaiafas är känd från sin aktiva karriär att ha ett väldigt hetsigt humör och stängdes för några år sedan av i ett halvår för att ha skjutit en boll på domaren i frustration.

– Vissa kan inte ta en förlust. Personligen tycker jag att man måste visa någon respekt, det här var ändå en nivå som inte var okej, säger Eriksson.

Matchen fick avbrytas

Europa League-mötet fick avbrytas under en tiominutersperiod i andra halvlek på grund av den hotfulla stämningen och sakerna som kastades in på planen.

Totalt delades det ut åtta gula och två röda kort i matchen som slutade 2–2 och därmed skickade danskarna vidare på fler gjorda bortamål.

I slutskedet blev också dramatik när Bröndby fick målvakten Lukas Hradecky utvisad och i stället fick sätta mittfältaren Fredrik Holst i kassen.

– Det var två bollar på planen och Lukas sköt ut den ena, då fick han sitt andra gula så det var ju bara sjukt. Men Holst ersatte med bravur.