Breno tillbaka på plan efter fängelsedomen

”Min kamp har varit svår”

1 av 2
FOTBOLL

Han dömdes till tre år och nio månaders fängelse för mordbrand.

I går gjorde den före detta Bayern München-spelaren Breno comeback för Sao Paulo i brasilianska ligan.

– Det var väldigt känslosamt för mig, säger han till Globoesporte, enligt Bild.

Han var supertalangen som som skulle bli Bayern Münchens nye storback.

Men Brenos tid i Tyskland slutade i tragedi.

Efter en tid med skador, personliga problem och social isolering kulminerade allt en kväll när Breno berusad och påverkad av sömntabletter tände eld på sitt och sin familjs hus i Grünwald.

”Vill be om ursäkt”

Domaren gick på åklagarens linje att Breno inte kunde vara säker på att huset var tomt när det eldades upp och 2012 dömdes han därför till tre år och nio månaders fängelse för mordbrand.

– Jag vill be om ursäkt för den natten, jag vill be om ursäkt till FC Bayern, min familj och ägaren till huset som förlorade sin egendom. Jag vill be om ursäkt till mina barn som jag inte har varit en god förebild för, sa Breno då.

2014 blev mittbacken villkorligt frigiven och efter en tid som U23-tränare i just Bayern München så flyttade han hem till Brasilien och moderklubben Sao Paulo.

”Kommer ta varje chans jag får”

I går gjorde Breno comeback i tävlingsammanhang när 25-åringen byttes in i den 59:e minuten mot Corinthians.

– Det var väldigt känslosamt för mig. Bara jag, min fru och barnen vet hur svår min kamp har varit. Jag har alltid vetat att jag ska återvända. Jag har gett allt på varje träning och jag kommer försöka ta varje chans jag får, säger han.

Matchen slutade 1-1.