Sprickan i Barcelona: ”Är brist på respekt”

1 av 3
FOTBOLL

Barcelona firade ännu en titel efter att ha vunnit Supercup-finalen mot Sevilla tack vare Pedro.

Men just Pedro var inte särskilt sugen på att fira.

– Sa sportchefen att jag vill lämna? Han ska inte säga så. Jag har knappt pratat med honom, ryter Pedro ifrån.

Barcelona korades i går europeiska Supercup-mästare efter att ha besegrat Sevilla i en galen 5-4-match sent i går kväll. Matchhjälte för katalanerna blev anfallaren Pedro efter att ha hoppat in i förlängningen.

Anfallaren har ihärdigt kopplats ihop med en flytt till Manchester United och bara timmar innan matchen mot Sevilla i går bekräftade klubbens sportchef Robert Fernandez att Pedro begärt en flytt.

Det stoppade honom inte från att fixa ännu en titel för Barcelona.

Men efter matchen var Pedro inte allt för glad. När katalanerna tog emot pokalen stod han en bit ifrån laget.

”Handlar inte om pengar”

Och efter matchen utvecklar han. På frågan om han vill lämna Barcelona:

– Svaret är nej. Men det är komplicerat av många anledningar, säger Pedro enligt ESPN och ryter ifrån mot sin sportchef:

– Sa sportchefen att jag vill lämna? Han ska inte säga så. Jag har knappt pratat med honom. Jag har pratat med presidenten och andra. Det handlar inte om pengar, som det har sagts – vilket är en annan brist på respekt. Det handlar om kontinuitet, om minuter. Jag är en ambitiös spelare.

Anledningen till att anfallaren vill lämna fanns att se på gårdagens startelva. Ännu en gång fick han inleda en match på bänken.

– Det här är en svår situation för mig. Jag ville förstås starta. Jag vet inte vad som kommer att hända, men jag kommer alltid att vara en Barça-supporter.

”Utmaningar väntar på många ställen”

Marcas fråga om en möjlig flytt till Manchester United stänger han inga dörrar:

– Utmaningar väntar på många ställen, men så länge jag är här kommer jag att fortsätta att göra mitt bästa, som jag alltid gjort. Om jag lämnar kan jag hålla mitt huvud högt.

Efter matchen hyllades Pedro av anfallskollega Lionel Messi, som inte heller är säker på vad Pedro väljer att göra.

– Pedro förtjänade målet för det han gjort, och fortsätter att göra, för klubben. Jag vet inte vad han kommer att göra men det är hans beslut, säger Messi enligt Sport.

FAKTA

Barcelona–Sevilla 5–4 e förl, 4–4 (3–1) e full tid

1–0 Ever Banega (3), 1–1 Lionel Messi (7), 2–1 Lionel Messi (15), 3–1 Rafinha (44), 4–1 Luis Suarez (52), 4–2 José Antonio Reyes (57), 4–3 Kevin Gamero (72 str), 4–4 Jevhen Konopljanka (81), 5–4 Pedro Rodriguez (115). (TT)