Utfryst hos klubben – efter Mourinho-bråket

Uppgifter: Chelsea-läkaren på väg att få sparken

Foto: Viaplay
FOTBOLL

Hon får inte närvara vid matcher, träningar eller vistas på spelarhotellet.

Enligt Daily Telegraph är läkaren Eva Carneiro utfryst och håller på att bli av med jobbet hos Chelsea.

Anledningen är bråket med José Mourinho efter 2-2-matchen mot Swansea.

Regerande Premier League-mästaren Chelsea tappade tunga poäng i årets ligapremiär när Swansea bärgade 2–2 på Stamford Bridge. Efter matchen var José Mourinho förbannad – på sitt eget läkarteam.

Teamet – som leds av Eva Carneiro – fick ta emot flera hårda kängor av sin manager för att de gett vård till Eden Hazard vid en frispark efter en kontring i slutet av matchen.

– Mitt läkarteam var impulsivt och naivt, sa portugisen bland annat.

Får inte vara på hotellet

Mourinhos utspel ledde till starka reaktioner bland engelska fotbollsfans – och tidigare i veckan tackade Eva Carneiro de fans som stöttat henne.

”Jag vill tacka allmänheten för deras överväldigande stöd. Det uppskattas oerhört mycket”, skrev Chelsea-läkaren på Facebook.

Men det stödet verkar inte ha hjälpt henne inom klubben. Daily Telegraph rapporterar i dag att hon är på väg att få sparken från klubben.

Enligt den engelska tidningen har hon som följd av bråket med Mourinho förlorat flera av sina arbetsuppgifter. Hon är alltjämt läkare till a-laget, men kommer inte att närvara vid träningar eller matcher – eller ens få närvara på spelarhotellet.

Ungdomsläkaren kan få chansen

Enligt Daily Telegraph kommer hon inte att finnas på bänken när Chelsea reser till Manchester för bortamatch mot City i helgen och tidningen uppger att det är högst osäkert huruvida hon kommer att att acceptera sitt numera lågprofilerade uppdrag hos Chelsea.

Även fysioterapeuten Jon Flarn riskerar att förlora sin plats på bänken efter att ha fått en individuell, privat, utskällning för det som hände mot Swansea.

Enligt Daily Telegraph kan ungdomslagets läkare Julian Redhead tvingas ansvara när Chelsea möter City i helgen.