Landslagsman gripen efter dödsmisshandeln

1 av 2 | Foto: Foto: AP
Journalisten ska ha kritiserat Gabala FK:s Javid Huseynov. Här syns han i landslagsdräkten.
FOTBOLL

Azeriska journalisten Rasim Aliyev dödades efter att ha kritiserat Gabala FK:s forward Javid Huseynov.

Nu har landslagsmannen gripits av azerisk polis, uppger nyhetsbyrån AP.

Journalisten Rasim Aliyev misshandlades, enligt egen utsago, för att han öppet kritiserat Gabalas landslagsmeriterade anfallare Javid Huseynov. En person som presenterade sig som Huseynovs kusin bjöd ut honom på te för att diskutera kritiken och det slutade med att en grupp män misshandlade honom så svårt att han efter att ha berättat om händelserna i en intervju dog på sjukhuset.

Enligt azeriska medieuppgifter hade Huseynov kontakt med Aliyev och bad honom träffa kusinen som nu överlämnat sig själv till polisen för misshandeln.

Presidenten inkopplad

I dag uppger nyhetsbyrån AP att landslagsstjärnan gripits av azerisk polis, tillsammans med fem andra män. Han anklagas enligt AP för att ha försökt mörklägga ett allvarligt brott och för att ha undvikit att informera myndigheterna.

Fallet har blivit väldigt uppmärksammat i Azerbajdzjan och enligt AP hålls president Ilham Aliyev kontinuerligt uppdaterad kring utredningen.

Riskerar 12 års fängelse

Själv nekade Huseynov under gårdagen till alla anklagelser i ett Facebook-uttalande.

”Folk säger att mina vänner dödade honom, men det stämmer inte. Jag skulle aldrig låta dem döda någon på grund av mig”, skrev han bland annat.

27-årige Huseynov är lagkapten i Gabala och en given startman i det azeriska landslaget. Han spelade senast för Azerbajdzjan i en EM-kvalmatch mot Norge i juni.

Skulle Huseynov dömas för inblandning kan han få upp till 12 års fängelse, skriver azerisk media.