Norske stjärnan: ”Vi köpte sex på resorna”

Lyfter på locket om skandalkarriären

FOTBOLL

Claus Lundekvams har tidigare talat ut om sina missbruksproblem under karriären.

Nu avslöjar den norska fotbollsikonen att han också regelbundet köpte sex.

"Det hände på så gott som alla resor, med landslaget, med Brann, med Southampton, och jag var verkligen inte ensam om det", skriver Lundekvam i sin självbiografi enligt norska Dagbladet.

Claus Lundekvam var den norske fotbollsstjärnan som fastnade i missbruk, av både alkohol och narkotika. Han har vid flera tillfällen talat öppet om problemen, som fick sin början när han kom till England 1996.

Det blev totalt tolv säsonger som mittback för Southampton innan han lade skorna på hyllan 2008.

I en ny självbiografi kallad ”En kamp till” berättar han precis allt om skandalåren. 

Norska tidningen VG konstaterar att ”sanningen är ännu mer brutal än vi tidigare trott”.

Prioriterade bort familjen

Lundekvam, som hunnit bli 42 år gammal, berättar om sexköp, fyllekörningar, häktningar och hur han gömde narkotika i sitt hem.

Han medger att festerna, alkoholen och drogerna ofta prioriterades framför exhustrun och deras två döttrar.

"Jag minns inte när jag köpte sex första gången. Inte när, inte var. Det har varit många gånger och allt flyter samman. Det hände antagligen när jag var i 20-årsåldern, på något träningsläger", skriver Lundekvam enligt Dagbladet.

Bordell-besök efter matcherna

Sexköpen ska även ha inletts redan under tiden i norska klubben Brann, där han slog igenom innan flytten till Southampton.

"Det hände på nästan alla resor, med landslaget, med Brann, med Southampton, och jag var verkligen inte ensam om det. 25 unga killar plus tränare, stötteapparat och diverse människor från administrationen – alla förstår ju var det sista stoppet går efter att den sista matchen på La Manga är spelad. Casino, strippklubb, bordell. Och alkohol, floder av alkohol”, skriver Lundekvam och fortsätter:

"Kvinnor blir som Ferraris eller Mercedes – troféer. Jag kan inte visa upp dem på samma sett, det blir snarare en bekräftelse på att jag lyckats”.

Ljög åt lagkamraterna

Lundekvam hävdar att han knappt känner en enda fotbollsspelare som inte varit otrogna, och att han för sig själv rättfärdigade sexköpen med att hustrun Nina inte kunde förvänta sig något annat eftersom hon valt att gifta sig med ett fotbollsproffs.

"Genom åren har jag täckt upp för otaliga lagkamrater inför deras flickvänner och fruar, och ännu fler har täckt upp för mig – jag fick tidigt känslan av att det nästan är något som förväntas av dig som fotbollsspelare i Premier League – du är ingen riktig man annars", skriver norrmannen.

Lundekvam spelade 40 landskamper för det norska landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM