Bryter tystnaden om sexskandalen

”Vill bara kunna gå vidare från det här”

Benzema talade ut i franska tv-kanalen TF1.
FOTBOLL

Karim Benzema anklagas för inblandning i ett utpressningsförsök mot landslagskollegan Mathieu Valbuena och riskerar upp till fem års fängelse.

Nu talar han ut för första gången.

– Jag är oskyldig men stämplas som en kriminell, säger han i en intervju med tv-kanalen TF1.

Det var den 4 november som bomben briserade.

Real Madrid-stjärnan Karim Benzema greps av fransk polis, misstänkt för att ha varit delaktig i ett utpressningsförsök mot Lyon-spelaren och franske landslagsmannen Mathieu Valbuena.

En kriminell grupp – som Benzema påstås ha varit involverad i – ska ha kommit över en sexvideo med Valbuena och krävt 150 000 euro (1,4 miljoner kronor) för att inte publicera den.

Benzema har erkänt att han varit i kontakt Valbuena angående sexvideon med hävdar till sitt försvar att han ringde sin landslagskollega för att varna honom, inte för att hota honom.

”Vill få det överstökat”

Nu talar han för första gången ut om stormen i en lång intervju med franska tv-kanalen TF1. Där bedyrar Benzema återigen som oskuld och beklagar sig över den negativa stämpel han fått av såväl massmedia som av landets premiärminister Manuel Valls som slog fast att Benzema inte borde vara välkommen i landslaget.

– Jag har stämplats som en kriminell fast jag är oskyldig. Jag ringde Valbuena för att varna honom och faktum är att han tackade mig. Jag hoppas att vi kan få det här överstökat, att vi kan gå vidare och att vi kan vinna EM tillsammans i landslaget, säger Benzema.

”Vill be om ursäkt”

Han har ännu inte varit i kontakt med Mathieu Valbuena sedan rättegången inleddes.

– Jag kommer försöka ta kontakt med honom och be om förlåtelse för allt det här, säger Benzema i tv-intervjun.