”Hade kunnat spela bättre i alla matcher”

Van Gaals kritik – mot sin stjärnvärvning

1 av 2 | Foto: AP
Van Gaal på presskonferens med Schweinsteiger.
FOTBOLL

Bastian Schweinsteiger har varit bofast på Manchester Uniteds mittfält sedan han anlände i somras.

Men United-tränaren Louis van Gaal menar att tysken konstant underpresterat.

– Jag tycker att jag bör diskutera det med honom.

Tyske landslagsmannen Bastian Schweinsteiger var en av sommarens stjärnvärvningar till Manchester United. Sedan dess har mittfältaren startat nästan samtliga matcher för den engelska storklubben.

Men United-tränaren Louis van Gaal är inte helt nöjd med sin värvning – som uppges ha kostat runt 190 miljoner kronor.

– Anledningen till att vi köpte Schweinsteiger var att han är en spelare som kan leda och styra ett lag. Hittills har vi inte fått se Schweinsteiger som bäst, den spelaren jag såg i Bayern München. Jag anser att han hade kunnat spela bättre i varenda match han spelat, säger Van Gaal enligt Daily Mirror.

”Vet att han kan spela bättre”

Den holländske demontränaren har fått utstå kritik från flera av klubbens legendar – som Roy Keane, Paul Scholes, Gary Neville och Rio Ferdinand – under säsongen. Och i sin kritik mot Schweinsteiger får han också in en pik mot sina högljudda kritiker.

– Jag tycker att jag bör diskutera det med honom och inte med er. Annars får vi en taktisk artikel om Bastian och sedan reaktionerna från legendarerna och det vore inte smart. Men jag vet att han kan spela bättre.

Efter två raka kryss i ligaspelet – senast 0-0 mot West Ham i helgen – parkerar United på fjärdeplatsen i Premier League.