Beckham: Spela VM i Qatar – och Ryssland

Legendaren stöttar kontroversiella värdländerna

Foto: AP
David Beckham.
FOTBOLL

Fifa-höjdarna faller en efter en och röster höjs kring att frånta Ryssland och Qatar sina respektive VM.

Men David Beckham håller inte med.

– Oavsett om det är korrupt eller inte så har dessa länder valts, säger han.

Det är kaotiska dagar på Fifa:s högkvarter. I förra veckan greps ytterligare dussintalet högt uppsatta Fifa-pampar – majoriteten på plats i Zürich för reformmöten.

Men medan höjdarna faller på löpande band och det höjs röster om att frånta kommande värdländerna Ryssland (2018) och Qatar (2022) värdskapen ger sig nu David Beckham in i debatten.

Den ikoniske förre stjärnmittfältaren uttrycker likt många utanför Fifa sin kritik mot det internationella fotbollförbundet:

– Att ser hur sporten behandlats och styrts är förkrossande för mig. Det är vidrigt, säger han enligt Daily Telegraph.

”Till nya länder”

Men Beckham anser inte att det är nödvändigt att frånta Qatar – eller Ryssland – sina värdskap. Detta trots att ländernas kampanjer kantats av misstankar om korruption och köpta röster.

– Men oavsett om det är korrupt eller inte så har dessa länder valts. Folk måste sluta upp bakom det. Det handlar om att ta fotbollen till nya länder. Jag tycker att de ska stå fast vid det.

Beckhams uttalanden har väckt stor uppmärksamhet i England. Speciellt med tanke på att han själv var en del av den kampanjen som sökte VM 2018 för England – men snuvades av Ryssland.