”Kommer inte spela kvar i den här ligan”

Mästarklubbens drastiska åtgärd efter domarskandalen

Foto: TT
Mästarklubben Zamalek i vita dräkter drar sig ur ligan.
FOTBOLL

De kände sig förfördelat av domaren.

I protest väljer egyptiska mästarlaget Zamalek en minst sagt drastisk åtgärd.

De drar sig rätt och slätt ur ligan.

Foto: TT
JULI 2015 Fansen till Zamalek firar ligatiteln i Egyptens högsta liga.

Alla som någon gång spelat fotboll har högst sannolikt också känt sig förfördelad av en domare. I söndags kände samtliga spelare i det egyptiska mästarlaget Zamalek att domaren Mahmoud El-Banaa hade bestämt sig för att döma emot dem.

Fyra minuter in i matchen slevade han upp ett rött kort, och därefter blåste han två straffar till motståndarlaget Talae El-Geish.

Förlusten var Zamaleks första i ligan den här säsongen och nu känner sig klubben övertygad om att allt var uppgjort redan på förhand.

”Är helt uppenbart”

Hur de agerar?

Genom att helt sonika sluta spela i högsta ligan.

”Klubbens styrelse har gemensamt kommit fram till att sluta spela i Egyptian Premier League. Detta är ett beslut som tagits till följd av domaren Mahmoud El-Banaas felaktiga domslut i matchen mot El-Geish. Han fick döma matchen trots att vi på förhand lämnat in en protest. Det ter sig helt uppenbart att oschysta medel tagits till för att bryta Zamaleks obesegrade svit och i stället gynna våra motståndare, som förlorade sin senaste match”, skriver klubben i ett uttalande.

Kan flyttas ner

Enligt Albawaba syftar man till ärkerivalen Ahly, som i skrivande stund ligger på en nionde plats i tabellen, nio poäng bakom Zamalek.

Om Zamalek inte drar tillbaka sitt hot om att lämna ligan riskerar man att degraderas till fjärdevisionen, uppger BBC.