Guldhjälten klar för storklubben Basel

Alexander Fransson lämnar IFK Norrköping

FOTBOLL

Efter SM-guldet väntar nu spel med giganten i Schweiz.

Alexander Fransson, 21, lämnar IFK Norrköping och skrev på lördagen på för FC Basel.

– De tror mycket på mig och att jag kan utvecklas där, säger han till IFK Norrköpings hemsida.

Basel bekräftar på hemsidan under lördagseftermiddagen att mittfältaren Alexander Fransson har skrivit på ett kontrakt över fyra och ett halv år, det vill säga fram till den 30 juni 2020.

Även IFK Norrköping har bekräftat övergången och där tar guldhjälten nu farväl av den allsvenska klubben, samtidigt som han ser fram emot den nya utmaningen.

– De tror mycket på mig och att jag kan utvecklas där. Även om beslutet att lämna Norrköping och klubben i mitt hjärta var oerhört jobbigt att ta så känner jag mig fotbollsmässigt redo för nästa steg, säger han till IFK Norrköpings hemsida.

"Ett halvår på mig"

Basel dominerar i Superligan och leder i dagsläget med tio poäng ner till tvåan FC Grasshoppers - där Kim Källström spelar.

– Jag har ett halvår på mig att komma in i allt, se hur det fungerar. Så får vi se hur mycket speltid det blir nu i början, klart jag hoppas få spela men samtidigt är det ett lag som går väldigt bra för tillfället. Jag kommer att ha tålamod, säger Fransson.

Ansluter efter januariturnén

Övergången kommer dock inte kommer att stoppa Alexander Fransson från spel i svenska landslaget under januariturnén. Han kommer att möta upp Basel på deras träningsläger på Marbella först efter landslagssamlingen där matcher mot Finland och Estland väntar.

Han får tröjnummer 15 i Basel som även spelar i Europa League.