Somnade under Barças stormatch

Nu får ryske kommentatorn sparken

Foto: TT
Barcelona mot Leverkusen – en toppfajt som inte föll den ryske kommentatorn i smaken...
FOTBOLL

Att kommentera Champions League-fotboll och somna är ingen lyckad kombo.

Kinesen Dong Lu fick sparken i höstas och nu är det ryssen Vasily Utkins tur.

Hans blunder under Barcelona-Leverkusen kostade honom jobbet.

Det är många fotbollsälskare som gillar att titta på Champions League-fotbollen.

Flera av dem avundas säkert de som får jobba med turneringen.

Men den ryske kommentatorn Vasily Utkin, som jobbar på den ryska statliga kanalen Match TV, verkar inte vurma särskilt för Lionel Messi och co i Barcelona.

I slutet av den första halvleken mellan det spanska storlaget och Leverkusen i december somnade han – och började till och med prata i sömnen för en stund.

Pratade i sömnen

Nu har han förlorat jobbet utan en vettig förklaring. Själv är han säker på att det är blundern som ligger bakom.

– Jag är övertygad om att det handlar om matchen mellan Bayer och Barça. Men ingen har pratat med mig om den matchen, säger han till den ryska nyhetsbyrån TASS.

Kommentatorn har dock en förklaring till att han somnade. Han berättar att han lider av en kronisk sömnsjukdom sedan några år tillbaka.

– Så det bara hände att jag slumrade till, säger han.

Trött kines också drabbad

Vasily Utkin är otroligt nog inte ensam om att ha fått sparken av den (kanske snart tröttsamma?) anledningen den här Champions League-säsongen. I november somnade kinesen Dong Lu under stormötet Paris Saint-Germain-Real Madrid.

Den 46-årige fotbollskommentatorn på LeTV var på grund av tidsskillnaden tvungen att vara vaken till kvart i fyra på morgonen för att kommentera matchen och orkade inte riktigt hela vägen i mål. Kommentatorn somnade med tio minuter kvar av Champions Leage-matchen och hans snarkningar kablades ut i sändning.