”Trötta på att han vinner alla priser”

Raiolas utspel efter Zlatans miss: ”Konstigt beslut”

Foto: TT
Raiola är van vid att hans adept får priser.
FOTBOLL

Att Zlatan Ibrahimovic inte fick ett enda pris på Idrottsgalan förvånade många.

Inte minst Mino Raiola.

– De kanske tänkte: ”Nu tar vi någon annan”. Det är ett konstigt beslut, säger agenten till Expressen.

I måndags höll den svenska Idrottsgalan där Sveriges främsta idrottare hyllades.

Zlatan Ibrahimovic var nominerad till både Jerringpriset och årets manlige idrottare, men fick vända hem – även om han inte var på plats rent fysiskt – lottlös.

Bland annat valdes Ibrahimovic bort i kategorin årets manlige idrottare då de två målen mot Danmark inte räknades med eftersom perioden avser 1 november 2014 till 31 oktober 2015 vilket rörde upp känslor i idrotts-Sverige.

– Jag kan säga så mycket som att jag förstår problematiken men vi måste ha en gräns och det gäller att vara tydlig med var den gränsen går, sa Idrottsakademins styrelseordförande Björn Eriksson.

”Kanske trötta på att han vinner”

Även agenten Mino Raiola blir förvånad när han får höra att Zlatan inte fick ett enda pris.

– De kanske är trötta på att han vinner alla priser. Det kan inte finnas något annat skäl. Ni borde fråga Akademien. De kanske tänkte: "Nu tar vi någon annan". Det är ett konstigt beslut, men det är som det är, säger Raiola till Expressen.

Under 2015 tog Ibrahimovic hem fyra titlar med sitt Paris Saint-Germain, men valdes bort av svenska folket till Jerringpriset som Sarah Sjöström tog hem och årets manlige idrottare blev Johan Olsson.

– Zlatan blir bättre för varje år. Jag har aldrig sett honom bli sämre. Det händer alltid något med Zlatan. Han är ett större varumärke än Volvo. Han representerar Sverige på ett sätt som ingen annan nånsin gjort. Han satte Sverige på kartan. Han är den bästa ambassadören som Sverige har. Plus att han är en fantastisk idrottare, säger Raiola.

”Zlatan respekterar dem”

Han vill dock inte kasta någon skugga över skidsporten som mindre sport än fotboll och därför inte ska rankas lika högt.

– Det är inget bra argument. Skidåkning kan vara lika svårt som fotboll, även om sporten inte är lika stor. Jag respekterar idrottarna som fick priserna, och jag vet att Zlatan också respekterar dem.