”Lagkamraterna till Zlatan gick sönder”

Engelsmannen om hur det var att träna svensken

1 av 2 | Foto: Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är krävande mot sina lagkamrater.

Det vet förre PSG-tränaren Paul Clement.

– Vissa av hans lagkamrater gick bara sönder, säger engelsmannen till The Times.

Paul Clement är en av Englands mest spännande tränarnamn. 2010 lyftes han upp från sin roll som ungdomstränare i Chelsea för att assistera London-klubbens dåvarande manager Carlo Ancelotti.

När den italienske tränarlegendaren senare tog över Paris Saint-Germain såg han till att ta med sig Clement till den franska storklubben.

När Ancelotti senare värvades till Real Madrid följde Clement med i paketet där det blev två säsonger.

När Ancelotti fick sparken i somras valde Clement att inleda sin egen manager-karriär i England – och tog över Championship-klubben Derby County.

”Den hårdaste spelaren”

Inför kvällens FA-cupmöte med Manchester United har Clement gett en lång intervju med The Times – och bland annat pratat om hur det var att träna Zlatan Ibrahimovic.

– Han har fantastiska ledaregenskaper. Han var den hårdaste spelare jag sett mot sina lagkamrater vad gällde passningar, arbetsinsats eller professionalism utanför planen. Vissa av hans lagkamrater gick bara sönder. Det är en starkt bidragande faktor till att han kommit så långt, säger Clement till Times och bekräftar den engelska myten om svenskens arrogans:

– Han är så pass arrogant att han faktiskt blir lätt att tycka om.

”Sorgligt att han aldrig spelat i England”

Vaga rykten har under Zlatans karriär kopplat ihop honom med Premier League-klubbar – men något konkret har aldrig varit nära. Med ett år kvar på kontraktet med PSG hoppas de engelska tabloiderna fortfarande på att svensken gör en kort sejour i den engelska ligan. Clement tycker att det är synd att Premier League aldrig fått besök av Zlatan.

– Det är verkligen sorgligt att han aldrig spelat i England. Han hade varit fantastisk för sporten. Han är smart, har en otrolig karisma, är en gentleman och har en ofattbar talang.