Dödshotades – av sina egna fans

Turbulent i svenskklubben: ”Det är fruktansvärt”

Foto: Bildbyrån
Simon Gustafson, lagkamrat med Marko Vejinovic
FOTBOLL

Fem raka förluster har fått fansen att rasa.

I natt dödshotades Feyenoordspelaren Marko Vejinovic och hans fru i sitt eget hem av sju män.

– Det är för galet för att sätta ord på, säger klubbens vd Eric Gudde.

Holländska Feyenoord är skakat.

Anledningen är att svenskarna Simon Gustafsson och Pär Hanssons lagkamrat Marko Vejinovic dödshotades i natt i sitt eget hem.

Bröt sig in i mittfältarens hem

Sju Feyenoord-supportrar bröt sig in i Vejinovics bostad och hotade mittfältaren och hans fru Sophie.

– Det är fruktansvärt och alltför galet för att sätta ord på, men tyvärr är det sant att en spelare hotats så illa, säger Feyenoords vd Eric Gudde till De Telegraaf.

Hoten kommer efter att klubben förlorat fyra matcher de två senaste veckorna och tabelltrean har nu 14 poäng upp till serieledande PSV Eindhoven efter gårdagens 2–0-förlust mot ADO Den Haag.

– Det är klart att människor kan vara arga och även jag är besviken över lagets spel för närvarande, men det motiverar aldrig att idioter bryter sig in i spelarnas privata hem. Med sådana löjliga metoder kommer gruppen inte prestera bättre, säger Gudde.

”Inga supportrar”

De sju gärningsmännen kunde gripas och en av personerna har erkänt hoten. Det spekuleras även i att samma gärningsmän kan ligga bakom hoten mot anfallaren Michiel Kramer tidigare i veckan när de tagit sig in i hans trädgård och ropat ”du kan dra åt helvete”.

– Jag är åtminstone glad för att de har gripit de misstänkta gärningsmännen. De kanske kallar sig för Feyenoordsupportrar, men för mig är dessa människor inga supportrar i alla fall. Jag har ingen respekt för den sortens människor, säger Eric Gudde.

ARTIKELN HANDLAR OM