Miljarderna kan ta 'Ibra' till USA

Beckham nära lösning – tack vare PSG:s (!) ägare

Foto: TT
FOTBOLL

David Beckham behöver 2,5 miljarder för att bygga sitt drömlag med Zlatan Ibrahimovic i spetsen.

Nu kan han ha hittat lösningen – i Qatar.

Amerikanska medier uppger att Qatar sport Investment – som även äger PSG – vill kliva in i projektet.

Han har spelat för Manchester United, Real Madrid, Los Angeles Galaxy, Milan och Paris Saint-Germain och räknas som det enskilt starkaste varumärket inom fotbollen. Nu vill David Beckham använda sitt namn – och sina erfarenheter – för att etablera sig på allvar på den amerikanska sportmarknaden.

Vill kliva in som ägare

Sportbladet har tidigare rapporterat om stjärnans storslagna planer för ett MLS-lag i Miami, och om hans dröm om att bygga laget med Zlatan Ibrahimovic som den bärande kuggen. Men det har länge funnits frågetecken kring vem som ska kliva in och hjälpa till med finansieringen.

Nu kan en lösning vara nära.

New Times rapporterar att hjälp är på väg. Qatar sport Investment – som även äger Paris Saint-Germain, där David Beckham avslutade sin karriär – sägs vara intresserat av att kliva in som huvudägare.

300 miljoner dollar (cirka 2,5 miljarder kronor) behövs för att sjösätta projektet och enligt amerikanska medier kan pengarna nu vara på väg.

Det vore den sista pusselbiten för David Beckhams stora dröm och skulle kunna innebära att Miami kliver in i MLS redan säsongen 2017.

”Köper honom direkt”

I en exklusiv intervju med Sportbladets Peter Wennman bekräftade David Beckham att han kommer försöka göra Zlatan Ibrahimovic till lagets första stora värvning.

– Om Zlatan fortfarande är aktiv då vill jag köpa honom direkt. Han är ett fysiskt praktexemplar, så det är fullt möjligt. Vem vill inte ha en man som är beredd att döda för att vinna?, sa ”Becks”.