”Enligt engelsmännen är man inte bra nog”

Zlatan ger sin syn på England – och Mourinhos avsked

1 av 6 | Foto: AFP
FOTBOLL

PSG och Chelsea brakar samman i ett supermöte i kväll.

Men enligt Zlatan Ibrahimovic saknas en huvudperson.

– Jag blev förvånad när han fick sparken, säger svensken till Times of India.

Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho tycker om varandra. Duon tillbringade ett par säsonger tillsammans i Inter och har pratat gott om varandra sedan dess.

Under fjolårssäsongen drabbades de samman i åttondelsfinalerna av Champions League när Paris Saint-Germain mötte Chelsea.

Det såg ut som att de skulle göra det även denna säsong – men så fick Mourinho sparken av Chelsea-ägaren Roman Abramovitj efter att laget hackat ordentligt i det engelska ligaspelet.

”Blir straffad”

Och i en intervju med Times of India inför matchen berättar svensken att mötet med Chelsea inte blir det samma utan Mourinho vid det engelska rodret.

– Jag tror att alla kommer sakna Mourinho. Men jag tror att han kommer vara tillbaka snart inom fotbollen. Jag blev förvånad när han fick sparken, allting beror på resultat och det är den värsta delen av fotbollen, säger Zlatan och fortsätter:

– När du inte gör bra i från dig blir du straffad, men det är värre för tränarna än för spelarna. Vi blir i alla fall inte sparkade, säger Zlatan till Times of India.

Känga mot England

I intervjun passar svensken även på att skicka en ny passning till de engelska fotbollstyckarna.

– Enligt engelsmännen är man inte bra nog om man inte gjort mål mot dem. Nu är jag tydligen bra nog eftersom jag gjorde mål mot England, säger Zlatan.

Hela fyra stycken mål blev det, i den där vänskapsmatchen mot på Friends Arena 2012.