Hyllad – ikväll slog Lindelöf till med mål

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf ser ut att gå mot sitt stora genombrott.

Efter sin hyllade Champions League-insats tidigare i veckan fick han återigen chansen från start i Benfica.

Då slog den svenske talangen till med sitt första ligamål i klubben.

Foto: AFP

U21-hjälten Victor Nilsson Lindelöf är stekhet i Benfica just nu. 21-åringen gjorde succé efter att ha fått chans från start i veckans Champions League-match mot Zenit – och hyllades av såväl tränare och experter efter debuten i turneringen.

"Högsta betyg"

– Han gjorde ett fantastiskt jobb. Lindelöf agerade som en mycket erfaren spelare och visade prov på stora kvaliteter. Högsta betyg, sade tränaren Rui Vitória enligt portugisisk press.

Med mittbacken på plan höll laget nollan och vann med 1-0.

– Det var riktigt roligt. Det kändes bra för mig under matchen och jag tycker att vi kontrollerade matchen från början till slut. Zenit skapade inte så många chanser. För egen del kände jag mig lugn och hade ganska mycket boll, sa Nilsson Lindelöf i en intervju med Sportbladet.

Mål efter en timme

I lördagens ligamatch mot Pacos de Ferreira fanns han för femte gången med i startelvan, som har varit skadedrabbad på mittbacksidan.

Inte nog med det.

Den lovande svensken slog till med sitt första mål för a-laget i tävlingssammanhang.

Det var efter en knappt timmes spel som han ökade på Benficas ledning till 3-1, när han stötte in bollen i mål mellan benen på målvakten.

På plats på arenan satt då scouter från storlag som Manchester United, Barcelona och Atlético Madrid för att scouta supertalangerna Renato Sanches, Benfica, och Pacos de Ferreiras Diogo Jota.