Så kan Zlatan och Messi återförenas

Foto: TT
Beckham vill ha både Messi och Zlatan.
FOTBOLL

David Beckham har redan, utan omsvep, bekräftat att han vill ha Zlatan Ibrahimovic i Miami.

Där kan ”Ibra” få sällskap – av Lionel Messi.

Enligt brittiska medier har Beckham Barcelona-stjärnan som en uttalad drömvärvning till sitt miljardprojekt.

Sportbladet har tidigare rapporterat om David Beckhams storslagna planer för ett MLS-lag i Miami, och om hans dröm om att bygga laget med Zlatan Ibrahimovic som den bärande kuggen. I en exklusiv intervju med Sportbladets Peter Wennman bekräftade Beckham, utan omsvep, att han kommer försöka göra Zlatan Ibrahimovic till lagets första stora värvning.

– Om Zlatan fortfarande är aktiv då vill jag köpa honom direkt. Han är ett fysiskt praktexemplar, så det är fullt möjligt. Vem vill inte ha en man som är beredd att döda för att vinna?, sa ”Becks”.

Bordet dukat

Nyligen fick Manchester United-ikonen också ett drömbesked då det stod klart att Qatar sport Investment  – som även äger Paris Saint-Germain – bestämt sig för att gå in som huvudägare och därmed hjälpa till med att punga upp de 300 miljoner dollar (cirka 2,5 miljarder kronor) som behövs för att sjösätta projektet. Det beskrevs som den sista pusselbiten i David Beckhams drömprojekt och kan innebära att Miami kliver in i MLS redan säsongen 2017.

Nu kommer nya uppgifter.

Enligt Daily Mail har Beckham pekat ut Lionel Messi som sin nästa måltavla. ”Becks” ser Messi som en garant för sportslig – och kommersiell – framgång och kommer enligt Daiy Mail att försöka övertala argentinaren när denne vill runda av karriären i Europa.

Spelat ihop förut

Zlatan Ibrahimovic och Lionel Messi har tidigare spelat ihop i Barcelona men succén uteblev och när ”Ibra” lämnade FC Barcelona sommaren 2010 påstods det att han och Messi inte dragit jämnt, att argentinarens krav om att få spela som central anfallare lett till att det skurit sig mellan ”Ibra”, Messi och tränaren Pep Guardiola.

– Men det stämmer inte. Jag hade en god relation med Messi. Vi snackade och tränade ihop och hade aldrig några konflikter. Det var inga problem alls, sa Ibrahimovic när Fotbollskanalen bad honom kommentera uppgifterna vintern 2013.