”Jag klandrar mig själv – var så korkat”

Guidetti öppnar upp känslan som ”dödar honom”

FOTBOLL

John Guidetti ledde sånär Feyenoord till en ligatitel 2011/12.

Nu berättar han om hur han grämer sig över det röda kort som stod klubben dyrt.

– Än i dag undrar jag vad som hade kunnat hända om jag varit lite smartare, säger han till Voetbal International.

Sommaren 2011 anlände den då 18-årige John Guidetti i Rotterdam för att tillbringa en säsong på lån hos holländska Feyenoord. Anfallaren – som tillhörde Manchester City under sju år – hade tidigare tillbringat kortare lånesejourer hos Brommapojkarna och Burnley men det var i den holländska ligan han exploderade.

Guidetti gjorde 20 mål på 23 framträdanden och var nära att leda Feyenoord till ligatiteln.

”Vi tappade två poäng”

Det var dock Ajax som fick fira titeln till slut, sex poäng framför tvåan Feyenoord. I en intervju med Voetbal International berättar Guidetti nu att han alltjämt grämer sig över hur han blev utvisad mot RKC Waalwijk mitt i guldstriden – med elva omgångar kvar att spela.

– Jag klandrar mig själv än i dag för det röda kortet mot RKC. Jag drog av mig tröjan efter att jag satte ledningsmålet på straff och fick mitt andra gula kort. Det var så korkat. RKC kvitterade och vi tappade två poäng, säger Guidetti enligt Goal.

Stängdes av

Det röda kortet fick också följder till nästa match – mot toppkonkurrenten PSV Eindhoven.

– En vecka senare var det bortamatch mot PSV och jag var avstängd. Vi tappade ytterligare tre poäng, säger svensken om 2-3-förlusten.

Ytterligare ett poängtapp mot Utrecht gjorde att Feyenoord inte lyckades gå ikapp Ajax, och den missade ligatiteln tog hårt på Guidetti.

– Än i dag undrar jag vad som hade kunnat hända om jag varit lite smartare. Den känslan dödar verkligen mig.