Istanbulderby ställs in efter terrorhot

1 av 3 | Foto: AP
Kaotiskt utanför Galatasarays hemmaarena efter att derbyt mot Fenerbahce ställts in.
FOTBOLL

Klockan 19.00 skulle Galatasaray mött Fenerbahce i ett glödhett Istanbul-derby.

Men nu ställs matchen in på grund av ännu ett terrorhot, rapporterar AP.

På torsdag ska Sverige möta Turkiet i en bortalandskamp.

Fenerbahce jagar Besiktas i toppen av Super Lig. I kväll hoppades man krympa fyrapoängsavståndet genom att besegra rivalen Galatasaray i ett av Europas hetaste derbyn.

Men den matchen skjuts på framtiden, rapporterar AP. Beslutet är taget av turkiska myndigheter med hänvisning till ett ospecificerat hot och kom bara drygt en och en halv timme före avspark.

Hotet kommer bara dagen efter ytterligare en terrorattack skett i Turkiet, den här gången just i Istanbul. Attacken dödade fem personer och skadade 30.

”Matchen ställs in efter värdering av allvarliga underrättelseuppgifter”, säger en talesperson för Istanbuls guvernörskansli i ett uttalande.

”Följer utvecklingen”

Redan i morgon samlas det svenska landslaget för att på torsdag möta Turkiet i Antalya.

Efter gårdagens händelse kommenterade förbundets kommunikationschef Niklas Bodell säkerhetsläget så här för Sportbladet:

– Vi följer utvecklingen självklart på väldigt nära håll. Vi har tagit förnyade kontakter efter att detta hänt och uppdaterat oss på läget där nere. Vi ser fortfarande ingen anledning till att ompröva vårt beslut om att faktiskt åka ner och spela matchen, säger Svenska fotbollförbundets kommunikationschef Niklas Bodell och påpekar:

– Det finns inget i den informationen som ger oss anledning att inte resa ner och spela matchen.

UD avråder i nuläget svenskar att resa till Turkiets gränsområden till Syrien. Det påverkar dock inte resor till Istanbul eller Antalya.

ARTIKELN HANDLAR OM