Agger: Jag har tagit för många piller

Danska stjärnan berättar om en pillerkultur i Liverpool

Foto: AP
FOTBOLL

Daniel Agger, 31, la nyligen skorna på hyllan efter en skadefylld fotbollskarriär.

Nu väljer mittbacken att berätta om hur han spelat på skrämmande mycket värktabletter – och om pillerkulturen i Liverpool.

– Jag har slutat med det där nu, säger han till Jyllands-Posten.

Danska landslagsspelaren och tidigare Liverpoolspelaren Daniel Agger valde tidigare i veckan att avsluta sin karriär, 31 år gammal.

Hans skadesargade kropp tålde helt enkelt inte mer fotboll.

Nu avslöjar dansken att problemen varit stora i flera år – och hur han proppat i sig mängder av tabletter för att överhuvudtaget klara av att spela.

– Jag har tagit för mycket smärtstillande tabletter i min karriär. Jag är medveten om det, och det är skit. Men jag har slutat med det, säger han till Jyllands-Posten enligt danska TV2.

Under åtta års tid (2006-2014) spelare han i Liverpool och mittbacken berättar om en skrämmande pillerkultur i Premier League-klubben. Lagläkarna styrde intaget av tabletterna och när han valde att inte ta dem var han tvungen att dölja det, skriver den danska sajten.

Fick minnesluckor

Men det var i Bröndby, där han själv styrde intaget, som det 2015 blev läskigt på riktigt.

Inför en viktig match mot FC Köpehamn ådrog han sig en lårskada. Men istället för att ta det lugn proppade han i sig koffein- och värktabletter för att kunna spela med smärtan.

En yr och svimfärdig Agger byttes ut efter 29 minuter – och själv minns han ingenting av matchen eller snacket i omklädningsrummet innan.

Han hade tagit långt över det som han menar var den rekommenderade högsta doseringen, tre piller om dagen, i över en vecka.

– Det var inte första gången det hände, säger han.

Agger säger att han hoppas att han historia kan få spelare att ta "ett eller två piller färre".