Nye stjärnan har gjort klart med agent

Foto: AFP
Victor Nilsson Lindelöf.
FOTBOLL

Han har slagit igenom på allvar – jagas av flera europeiska storklubbar.

Sportbladet kan avslöja att lagom till transferfönstret väljer Victor Nilsson Lindelöf att börja samarbeta med storagenten Hasan Cetinkaya.

– Det stämmer. Vi har börjat jobba tillsammans, säger ”Vigge”.

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica, har fått sitt stora på den internationella scenen. Det började med ett EM-guld med U21-landslaget i Tjeckien förra sommaren. Sedan tog han en startplats i Benfica, spelade Champions League – och vann både ligan och inhemska cupen.

United och Chelsea vill ha honom

Han har även blivit en given startman i det svenska fotbollslandslagets försvar. Succén har gjort att han jagas av en mängder klubbar, bland andra Manchester United, Chelsea, Juventus, Milan och Inter.

– Det har varit ett bra år, men jag har fyra år kvar på kontraktet. Jag trivs väldigt, väldigt bra, klubben tar hand om mig väldigt väl och jag har varit där i fyra år, har ”Vigge” sagt om sin situation i Benfica.

Strax före EM i Frankrike kom det fram att Nilsson Lindelöf hade en tvist med agenten Per Jonsson. De hade olika syn på ett avtal som försvarspelaren skrev med Benfica sommaren 2015.

Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd ansåg att försvararen skulle betala 8,5 procent av årslönen, ett belopp som 22-åringen var beredd att betala i ett tidigt skede av tvisten. Agenten krävde en betydligt högre ersättning – inklusive omkostnader för den rättsliga tvisten – men fick avslag.

Börjat jobba med Cetinkaya

Situationen är utagerad.

Det ryktas rejält om Victor Nilsson Lindelöf internationellt. Den 1 januari öppnar nästa transferfönster och det kan bli huggsexa om försvararen.

Sportbladet kan berätta att försvararen lagom till transferfönstret har gjort klart med agenten Hasan Cetinkaya, som har ett stall med bland andra landslagsstjärnorna Emil Forsberg, Robin Olsen och Martin Olsson.

– Det stämmer. Vi har börjat jobba tillsammans, säger Nilsson Lindelöf.

Försvararens avtal med Benfica löper ut sommaren 2020.

FAKTA

Några spelare som jobbar med Hasan Cetinkaya

Emil Forsberg, 25

Mittfältare, RB Leipzig, Bundesliga

Robin Olsen, 26

Målvakt, FC Köpenhamn, Superliga

Martin Olsson, 28

Försvarare, Norwich, Premier League

Daniel Amartey, 21

Försvarare/mittfältare, Leicester, Premier League

Majeed Waris, 25

Anfallare, Lorient, Ligue 1

Miiko Albornoz, 25

Ytterback, Hannover 96, 2.Bundesliga

Mattias Johansson, 24

Ytterback, AZ Alkmaar, Eredivisie

Loret Sadiku, 25

Försvarare, Kasimpasa, Süper Lig