Underbarnet petar Henke

Eftersnack i kväll: Champions League

Foto: ap
Leo Messi efter att han gjort sitt första ligamål för Barcelona i sin första match för klubben. Barcelona slog Albacete med 2-0.
FOTBOLL

Svensklagen Juventus, Arsenal och Barcelona kan alla bli klara för åttondelsfinal efter kvällens Champions League-matcher.

Arsenals Fredrik Ljungberg är skadad och spelar inte.

Zlatan Ibrahimovic spelar från start för sitt Juventus.

I Barcelona bänkas Henrik Larsson till förmån för den 18-årige supertalangen Leo Messi.

Arsenal får klara sig utan Fredrik Ljungberg mot Sparta Prag. Svensken har problem med baksidan av låret och siktar på en comeback till helgens Premier League-spel. Däremot är Thierry Henry tillbaka i laget efter att ha missat 1-1-derbyt mot Tottenham i lördags.

Barcelonatränaren Frank Rijkaard ställer Maxi López och Ludovic Giuly utanför truppen mot Panathinaikos. I stället får det argentiske underbarnet Leo Messi chansen från start bredvid Ronaldinho och Samuel Eto’o i anfallet.

Henrik Larsson får finna sig i att sitta på bänken igen, trots sina mål i La Liga den senaste tiden.

Zlatan spelar från start

Juventus åkte på en smärtsam 1-2-förlust mot Bayern München i Champions League den 18 oktober. I kväll är det upp till Fabio Capellos mannar att ta revansch och på samma gång äta upp Bayerns trepoängsledning i gruppen.

Det har varit tal om att Fabio Capello skulle röra om i laget genom att bänka Zlatan Ibrahimovic, men så blir det inte. Svensken spelar från start på Delle Alpi.

Den stora överraskningen är i stället att storstjärnan Pavel Nedved bänkas.

Eftersnack:

Mikael Ström