Så tycker ni läsare

Eftersnack i kväll: Champions League

FOTBOLL

I kväll handlar Eftersnack om Champions League.

Vad tycker du om matcherna? Om svenskarnas insatser? Vilket lag kommer vinna Champions League?

Här kan du läsa vad ni läsare tycker och tror. Sidan uppdateras löpande under kvällen.

Nu upphör den här sidan att uppdateras. Fortsätt gärna diskussionen om ”Vetenskapsmagasinet” på vår chatt!

/Eftersnacksredaktionen

-----

jag tycker inte att man ska spela messi bara för att han är en ung talang. Sånt kan ju ändra sej rätt så fort . Ta bara fredrik ljungberg till exempel, han har ju blivit en världsspelare men däremot amanda ljungberg som var en mycket större talang har ju aldrig blommat ut till en världsspelare.. Med detta vill jag säga spela med henke.

mvh/ Sebban och Carpen

-----

Inte snyggt!

Okej det kanske är bra taktik att ta ett gult kort nu istället för senare....men erkänn att det inte ser särskilt snyggt ut när en professionell fotbollsspelare går och sparkar ner andra för att bli av med en avstängning...

// Jocke i Gävle

-----

Samuel Etoo är ju klart bättre än både Henrik Larsson och Lionel Messi och borde därför helt klart starta matcherna. Messi är ju den största talangen i världen just nu, medans Henke har sett sina bästa dagar. Men Henke håller absolut hög internationell klass. Så man får väl gå efter dagsformen när man bestämmer vem som ska få hoppa in istället för Etoo.

// Fabian

-----

Zlatan gjorde det med flit

Tänk själva, Juventus är i princip klara för slutspel och de har två i princip klara matcher kvar och det är klart Zlatan fixar ett gult kort till, varför? Jo, han vill ju såklart bli av med sin varning han fick tidigare. Det är bättre att han är borta en match nu som e lätt än att han är borta på slutspelet när de möter "riktiga" lag.

Phuss

/iMAN

-----

BÄNKA OCH BÖTFÄLL ZLATAN!

Jag tittade på juventus - bayern münchen nu ikväll och blev oerhört upprörd över Zlatans beteende!

Det började i första halvlek när han med en spark på en spelare som inte hade bollen...han fick alldeles rätt gult kort...i andra halvlek händer samma sak... en ful eftersläng och det röda kortet är framme....Herregud att zlatan inte lär sig! Det är ju inte precis första gången det här händer sen han kom till Juve.... Jag tycker att klubben ska bötfälla och bänka honom...Han behöver verkligen lära sig lite disciplin...

// Jocke i Gävle

-----

Det klart att henrik inte platsar i barcelona!!!!!!! barca är en av världens bästa klubbar. och henke är inte en av världens bästa spelare...han har tur att lagerbäck är så generös. ta bara en spelare som mattisborgen (matias jonsson) till exempel.. Han äger ju henke lätt. men ack nej så är det henke som får spela i landslaget..men han är ju inte dålig liksom..han kan ju lira i barcas b-lag. det är ju inte alla som platsar där inte. (fcz)

Med vänliga hälsningar / Best regards

Håkan Svensson

-----

Hur kan man ha en sån gnällspik som kommentator som Glenn Hysen? Han bara gnäller och speciellt på Zlatan, gjorde gubben något annat i sin karriär än förstörde spelet med sina glidtacklingar?

Byt ut karlen mot en fotbollskunning kommentator typ Glenn Strömberg istället, denna grabb verkar ha gått i skola hos Ralf Edström.

Hälsningar

Denis

-----

Inget byte för Larsson!

Larsson fick alltså inte komma in... Etoó visade sig vara målfarlig idag... men jag håller fortfarande fast vid att om Henke ska ersätta någon så är det Etoó... Men om Etoó fortsätter att göra sådana här matcher så får man ju faktiskt vara nöjd med att Henke får göra inhopp... Men sen när Etoó ska på Afrikanska mästerskapen så kommer med största sanolikhet Reijkart att sätta in Henrik..

//Fredrik i Örebro

-----

Jag tycker det var synd att inte Henke fick en chans ikväll, men jag tror att Messi fick spela för att detta var en enkel match. Barcelona var säkra vinnare här.. vilket dom har visat. visst Messi har gjort mål men jag tror inte att Henke`s chanser om att få spela i startelvan har minskat med det.

Henke är bara bäst.

/MSA

-----

Messi!

Större talang än denna grabb har jag aldrig sett !

Kan i princip springa ifrån vilket försvar som helst, och tekniken är det inget större fel på...

Barca ska spela sitt tremannaanfall med Ronaldinho - Messi - Henke... Eto´o är ju inte ett dugg målsugen

/Daniel

-----

Är ni seriösa eller? finns det folk som verkligen tycker att Henke ska ersätta Etoo? Förra säsongen gjorde Etoo 24 mål i ligan och 4 i champions league och denna säsong så är han etta med 9 mål i ligan. Henke kan fortfarande lira men Barcelona gör rätt med att ha honom på bänken. Den enda som borde starta egentligen är Lionel Messi.

/ Diego Maradona

-----

Bl.a svar Anders

Tycker inte Ljungberg är överskattad. Ljungberg är ett rivjärn med tekniska kvalitéer som är ovanligt idag. Han är definitivt ingen porslinslirare, inte när man utmanar konstant sin motståndare.

Låter som klassisk avundsjuka lyser igenom, må vara att han är ”medial” men bedöm efter insatserna på planen. För mig är han ett sant ”proffs” som ger hundra %, likt Henke som med sin ödmjuka stil utanför planen för lagets bästa är lika hänsynslös på inom motståndarens försvarsområde. Ålder spelar inte så stor roll i hans situation, Barcelonas manager vet att han är en lagspelare helt och hållet att tillgå och vilket lag som helst skulle gärna han en sådan ”typ”. Henke kan vara I startelvan men håller kanske hela 90 min men det han gör är ofta till 100%, få har sådan taiming och ”enkelhet I sitt spel och uppträdande.

PS. Glad att ha dessa I ett svenskt landslag

/Gordon Bangs fan

-----

Visst spela med messi satsa ungt det måste man göra.. men ingen kan komma att säga att Henke ska gå i pension. han är ju ännu grym...

/Deshi

-----

FULLT ME SHOW FÖR MESSI, han e talang, älskar henke men tyvärr han platsar inte, ronaldinho-eto´o - messi e det bästa valet, ni som sett första halvlek kan inget annat än o hålla med :D

// Ibbe - Göteborg

-----

Självklart gör han det. Hans erfarenhet och lugna sätt gör honom till en utav våra bästa spelarna. ljungbergs insatser kan man dock diskutera. om någon är överskattad så är denne filmande mes utan äkta kämpaglädje!

/ mollöe

-----

Henke ska inte spela till höger i anfallet ska han spela så ska han spela i mitten när Eto'o blir utbytt...

Messi borde vara från start i varje match me tanke på att giluys boll toucher är kassa ..

// Josef

-----

Henke bör ersätta Etoó det är ju nästan en självklarhet!

Visst Samuel Etoó är en bra spelare, men han har inte vart så lyckad de senaste tre matcherna... dessutom så är han aldeles för "självisk" han skapar mest öppningar åt sig själv, han skjuter på alla passar som når honom... Henrik däremot öppnar upp ytor för sina kamrater, han kan göra mål lika väl som Etoó bara han får chansen, Larsson kan dessutom göra några av de mest brilljanta passningarna..

-----------------Valdes--------------

--Belletti----Puyol---Edmilson---Sylvinho--

-----Bommel---Xavi---Deco---

--------------Ronaldinho----------

------------Messi----Henke-------

Så skulle min startelva se ut!

//Fredrik i Örebro

-----

Henke är mycket bätrre än Giuly och Iniesta, men däremot ska Messi, som är ung, få mycket spelstil. Men Henke är självklar ersättare till Eto, och han borde få chansen på den positionen oftare. Eto får tyvärr chansen match efter match oavsett om han är i form eller inte.

/Marcus

-----

ang freddie

Arsenal klarar sig fint utan en överskattade Freddie. Blir mindre passningar i sidled och mindre gnäll från Porslin-Freddie. Tänk om Aftonbladet kunde få ut huvudet från Ljungbergs och Foppas arsle någon gång.

MVH Anders.

-----

Henrik Larsson

Henrik ska inte spela i startelvan. Han ska vara glad om han får göra några inhopp då och då. Barcelona borde satsa på unga spelare som Leo Messi istället för att satsa på gamlingar som henke. Flytta hem till Sverige Henke och spela i allsvenskan några år innan du slutar med fotbollen.

/Karam

-----

Klart att Mesi är grym, det vet alla..

Men Henke har trots allt gjort mål i båda sina senaste inhopp..det betyder mycket det också! plus att han har rutinen

Låt Henke spela, han vill, han kan...

/S

-----

Henke

Nja, henke är inte en man för startelvan, men han är ett bra komplement till eto. Messi däremot, ska självklart va med i startelvan, han är så mycket bättre än guily. Henke får sitta på bänken även idag, men visst så kommer han in.

/Max

-----

Underbarnet är ju mycket bättre än Henke, när killen tar bollen skakar hela försvaret och den snabhet han har så är det klart att han ska spela, Henke dags för pension :)

/Enis

-----

Hendrik Larsson och Ljungberg

Jag tycker inte Hendik Larsson hör hemma i startelvan när man har ett anfall med Ronaldinho,Eto och Giuly men däremot tycker jag att han borde vara första man att bytas ut mot Eto t.e.x Med tanke på att han är en bra målskytt och presterar bra den lilla tid han får lov att spela.

Henry kompenserar för Ljungberg och jag tror Arsenal klarar sig utmärkt (2-0)

/Robin N

-----

Henke

Henke har visat att han lika gärna skulle kunna finnas i startelvan. Trots att han inte alla matcher syns så är han alltid effektiv, som då Rijkaard även sagt. Sedan så har han visat på senaste matcher att han är en målskytt. Tar rijkaard lite mod och gör så att startelvan ser ut såhär så kan henke finnas i startelvan i framtiden.

-----------------Valdes--------------

--Belletti----Edmilson---Puyol---Sylvinho--

-----Bommel---Xavi---Deco---

--------------Ronaldinho----------

------------Etoo----Henke-------

Ikväll då?, nää. MEN Henke kommer få hoppa in, för som jag trott flera veckor nu.. så ska rijkaard vänja in henke i centrala positionen eftersom Etoo ska på afrikanska mästerskapen snart, och då kommer henrik spela i startelvan kanske 10matcher!

-----

Startelvan

Jag tycker att Henke passar i Barcelonas startelva, han verkar mer spelsugen och startklar än någonsin.

Och mål kommer han att göra.

/MSA.

-----