Platt fall, ”Chippen" – ny tung förlust i kväll

”De hamnade i Dödens grupp”

FOTBOLL

Christian Wilhelmsson och Anderlecht lämnade Constant Vanden Stock-stadion i besvikelse.

0–2 mot Chelsea betydde att mardrömssviten i Champions League förlängdes.

– De hamnade i något av Dödens grupp tillsammans med Chelsea, Liverpool och Real Betis, säger Viasat-experten Jonas Wirmola.

Foto: AP
Förlust. ”Chippen” Wilhelmssons Anderlecht förlorade hemma mot Chelsea och missade sista chansen till avancemang i Champions League.

”Chippen" Wilhelmsson tog plats från start i ”skyltfönster”-matchen mot påkostade Abramovitj-bygget Chelsea i grupp G-mötet hemma i Belgien – och den svenske landslagsmittfältaren öppnade piggt.

I den femte minuten utmanade Chippen Chelsea-försvaren Asier del Horno från sin högerkant och stack in en boll i straffområdet, men John Terry läste situationen och rensade bort målchansen.

Sedan – under sex svarta minuter – förstördes kvällen för Anderlecht:

Hernan Crespo – i sin första CL-match från start i år – stötte elegant in 1–0 i den 9:e minuten efter att ha mött Frank Lampards vänsterinlägg perfekt.

Ricardo Carvalho ökade till 2–0 i den 16:e, ett mål producerat efter en Chelsea-hörna. Bollen nickskarvades bakåt av Crespo och rann förbi ett passivt Anderlecht-försvar. Carvalho lutade sig bakåt och lyckades hålla ett svårt halvvolleyskott under ribban.

– Matchen hamnade i ett svårt läge för Anderlecht efter det, Chelsea kunde spela taktiskt. Men man kan sitta och analysera att Anderlecht skulle ha gjort så här eller så här...faktum är att Chelsea är ett så pass mycket bättre lag på varje situation, säger Wirmola.

Anderlecht försökte att kämpa sig tillbaka, men ett kliniskt försvarsspel av Chelsea stängde matchen.

De tre poängen skickar Chelsea vidare i Champions League.

– Det smärtar mig att se Anderlecht med noll poäng, men de har inget i det här sällskapet att göra med nuvarande lag, säger fotbollstyckaren Thomas Nordahl i ZTV-sändningen.

– Jag är överraskad att de har gått så dåligt i år, de brukar alltid ta några poäng. Men de lever just nu i en verklighet att de säljer av spelare.

FOTNOT. Pär Zetterberg byttes in i den 61:a minuten.

Läs också:

Anders Burström