Aftonbladet
Dagens namn: Ursula, Yrsa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Werder-Bremen vann över Juve

Zlatan utbytt i andra halvlek. Henke Larsson in när Barcelona vann borta

Det har aldrig hänt förr att Juventus och tyska Werder-Bremen mötts i en tävlingsmatch.

Ikväll gjorde de upp i Champions League – och tyskarna drog längsta strået.

På Stamford Bridge vann Henke Larssons Barca efter självmålens match.

Tyska Werder-Bremen skakade om Juventus ordentligt med flera bra chanser i första halvlek, särskilt på fasta situationer. I 39:e minuten blev det också utdelning för hemmalaget, när Christian Schulz gjorde 1-0 efter att Miroslav Klose bränt en chans. Schulz drog dessutom på sig en varning för att han tog av sig tröjan i glädje över målet.

 

Zlatan utbytt

I andra halvlek kom målen för Juve:

I 74:e minuten kvitterade Juventus genom Pavel Nedved och gjorde 2-1 genom Trezeguet i 82:a minuten. Men tyskarna gav sig inte så lätt utan kvitterade först i 87:e genom Tim Borowski och tog sedan ledningen på tilläggstid med 3-2 genom Johan Micoud efter hörna. 3-2 blev slutresultatet.

I första halvlek hade Juventus flera gyllene lägen att ta ledningen. Zlatan, som spelade från start, fick ett smörpass (misstänkt offside) och kom helt fri med Werder-Bremens målvakt Tim Wiese. Zlatan försökte att lägga den snyggt till höger om Wiese – och bredsidade bollen flera meter utanför målramen. Svagt, även för en Ibrahimovic i måltorka. I 59:e minuten byttes svensken ut efter en ganska svag insats mot Alessandro Del Piero.

 

”Inte så lätt”

Lars Lagerbäck sade om Zlatan:

– Jag vet inte om han haft någon känning, men med tanke på bollinnehavet för Werder-Bremen så var det nog inte så lätt att vara forward i Juventus idag. Zlatan har bidragit till målchanser och gjorda mål i Juventus, men vill man göra mycket mål måste man ta sig in i straffområdet också, kommenterade Lagerbäck Zlatans insats till ZTV.

– Så länge han ändå levererar och låter andra göra målen så är jag nöjd, tillade han.

 

Barcelona vann

Matchen mellan Chelsea och Barcelona slutade 1-2 efter inte mindre än två självmål. Det första kom från Thiago Motta, det andra från John Terry. Samuel Etoo gav Barcelona ledningen i 80:e minuten, och det blev vinnarmålet.

Några minuter efter första självmålet blev Motta utbytt mot Henke Larsson.

Matchens andra självmål kom efter en frispark från Ronaldinho, som touchade John Terrys huvud. I 74:e minuten hade Larsson en fin chans, men Terry bröt i sista sekunden.

I första halvlek blev Asier Del Horno i Chelsea utvisad efter en situation med Lionel Messi. Reaktionerna på Stamford Bridge var hätska. Och Chelsea-tränaren José Mourinho var inte nådig efteråt.

– Matchen tog slut efter 35:e minuten (då Del Horno blev utvisad), sade han till dansk TV och tillade sitt förakt för domarnas agerande.

– Jag vill inte prata om resten av matchen, för den tog slut då, sade Mourinho.

 

”En fantastisk match”

– Det var en fantastisk match, med tanke på hur planen såg ut och man får ge Chelsea en eloge med tanke på att de var en man mindre, säger Lars Lagerbäck till ZTV.

Larsson var som vanligt bra, tyckte Lagerbäck.

– Han är en fantastisk spelare, som ser till att det händer saker och han är ständigt i rörelse.

Om Larssons brända chans säger han:

– Man vill ju så gärna att han ska lyckas, men han har lite svårt och timar inte bollen riktigt.

Chelseas chanser att vända resultatet i returen är små, enligt Lagerbäck:

– Noll.

– Det var skönt att vinna den här matchen. Det är viktigt att vi spelar vårt eget spel hemma, konstaterade Henke Larsson efter matchen.

– Jag fick komma in i ett viktigt läge, så jag känner förtroende från lagledningen, sade Henke.

 

    Glasgow Rangers spelade 2-2 mot Villareal på hemmaplan. Målen gjordes av Riquelme (straff) Lövenkrands, Forlán och Peña.

 

    Inter spelade 2-2 mot Ajax borta. Målen gjorda av Huntelaar, Rosales, Stankovic och Cruz. Markus Rosenberg spelade från start och drog på sig ett gult kort i matchen.

Robert Triches
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet