ÖRFILEN

Mourinho slog Barcelonakaptenen i ansiktet

Foto: ZTV
Smack José Mourinho ger Carlos Puyol en örfil…och fortsätter sedan vidare i spelargången som ingenting hänt.
FOTBOLL

Här är tv-bilderna som avslöjar José Mourinho.

Strax före avspark gav han Puyol en hård klapp i ansiktet.

Nu avstår spansk press från att publicera händelsen – för att inte förvärra konflikten med portugisen.

ZTV avslutade sändningen mellan Barcelona och Chelsea i tisdags med att visa ett mycket kort klipp från minuterna före avspark. På tv-bilderna ser man hur spelarna stod uppradade i väntan på att springa in på planen.

Då gick Chelseas tränare José Mourinho förbi och hälsade på Barças lagkapten Carles Puyol genom att klappa honom på kinden. En klapp som av klippet att döma var hårdare än normalt och knappast särskilt vänskaplig. På bilderna ser man tydligt hur förvånade Puyol och hans lagkamrater blev. Puyol ryckte till, vände sig om och slängde tillsammans med Samuel Eto´o och Giovanni van Bronckhorst långa blickar efter portugisen som bara gick vidare.

Spansk press tyst

Mourinho, som tidigare varit andretränare i just Barcelona, har gjort sig mäkta impopulär i Katalonien. Minns bara utspelet mot domaren Anders Frisk när lagen möttes förra året. Kaxiga kommentarer, uselt humör och överdrivna segergester är andra faktorer som fått Barça-anhängarna att ilskna till.

För att inte reta upp dem ännu mer väljer tidningen Sport, enligt ett mejl till Sportbladet, att inte publicera bilderna. Även övrig spansk press har avstått.

ZTV:s expert Thomas Nordahl har inte sett händelsen.

– Det här var nya uppgifter för mig. Jag får ta och titta på det när jag kommer hem. Men jag tror nog att det var en vänskaplig klapp, säger han.

Markus Eriksson