”Vi kan inte lipa”

Mancini sätter hårt mot hårt inför kvällens kvartsfinal

FOTBOLL

Med all respekt för Inter och Villareal måste ändå kvällens match på San Siro ses som den minst stjärnfyllda av de fyra Champions League-kvartsfinalerna.

Och det är knappast några formstarka lag som slåss om att få möta Arsenal eller Juventus i semifinal.

Inter förlorade mot Parma i helgen men har å andra sidan bara två hemmaförluster i ligan i vinter (Roma och Juventus). Med sju omgångar kvar att spela har de blåsvarta 13 poäng upp till ledande Juventus och får återigen sikta in sig på Champions League för att nå en stor titel.

För tränare Roberto Mancini återstår att fundera ut vilka anfallare som ska göra mål mot defensivt starka Villareal. Förra årets succé Adriano har klickat i vinter och endast mäktat med tre mål på de fjorton matcher som spelats efter vinteruppehållet. Alvaro Recoba, Julio Cruz och framförallt Obafemi Martins utmanar.

”Vi kan inte lipa”

– Vi kan inte ta till lipen varje gång vi förlorar. Jag skulle vara oroad om vi spelade dåligt. Men det enda problem vi har är att vi har svårt att göra mål och så har det varit sedan säsongen startade, säger Mancini enligt TT.

För den ständige underdogen Villareal är läget för skräll återigen uppenbart. Försvaret har varit ramstarkt i Champions League med bara ett insläppt mål på de sex gruppspelsmatcherna.

Framåt är det den argentinska trion Riquelme, Forlan och numera skadefrie Sorin som ska göra det.

I Inter är Luis Figo avstängd medan spanjorerna måste ställa över Rodolfo Arruaberrenna, Josico och Alessio Tacchinardi.

Daniel Lagerqvist