Knapp seger för Inter i Champions League

Milan spelade 0-0 mot Lyon

Foto: AP
Adriano och Obafemi Martins firar sina mål mot Villareal.
FOTBOLL

Milano (TT)

Champions League-nykomlingarna i Villarreal gör vad de kan för att rubba de etablerade storklubbarna. I den första kvartsfinalmatchen ruskade spanjorerna om Inter – men föll till slut med 1–2 borta på San Siro.

För Inters stadskollega Milan inleddes kvartsfinalmötet mot Lyon med 0–0 på bortaplan.

Före årets säsong var en semifinalplats i Uefacupen, 2003–04, det bästa som Villarreal hade att komma med på listan över Europacupmeriter. Men i Champions League hade de aldrig fått chansen.

Den har de nu – och det första kvartsfinalmötet med Inter, borta på San Siro, visade att Villarreal har kapacitet att utmana de stora.

I mötet i Milano dröjde det bara drygt en minut innan Villarreal hade slagit in sitt första historiska mål i en Champions League-kvartsfinal. José Mari sköt skottet som Intermålvakten Francesco Toldo inte kunde hålla, och på returen smällde uruguayanske landslagsanfallaren Diego Forlan in 1–0.

Villarreal hade fått en smakstart.

Särskilt långvarig blev den ändå inte.

Segermål av Martins

Knappt hade sorlet och hemmafansens förvåning lagt sig förrän Juán Manuel Pena missade en undanrensning och brasilianske stjärnan Adriano slog in 1–1 från nära håll, bara fem minuter efter Villarreals 0–1-mål.

I inledningen av andra halvlek såg nigerianske anfallaren Obafemi Martins till att ge Inter ledningen när han stötte in 2–1 bakom målvakten Sebastian Viera från nära håll. Det räckte så småningom fram till seger, även om 2–1 är en knapp marginal att luta sig emot till nästa veckas returmöte på den spanska östkusten.

Mållöst i Lyon

För fjolårsfinalisten Milan gick den första kvartsfinalmatchen någorlunda enligt planerna.

Lyon var inte alls ofarligt. Men Milan spelade så klokt som Milan och italienska lag brukar klara av att göra.

När Lyon var heta, blev Milan kyliga. När tempot blev högt, då lugnade Milan ner, passade runt och såg till att fransmännen inte kunde forcera fram några extraytor genom kontringar och spelförflyttningar i sidled.

Det gav 0–0 och ett bra utgångsläge inför returen kommande tisdag.

TT