Freddie från start – då rasar Pires

Fransmannen kan lämna Arsenal efter Wengers petning

FOTBOLL

Trots succématchen förra veckan petas Robert Pires mot Juventus i kväll.

I stället går Fredrik Ljungberg in från start.

Arsene Wengers beslut kan innebära att Pires gjort sitt i Arsenal. Ny klubbadress kan bli spanska Villareal.

Foto: GETTy
PETAD Robert Pires petas av Fredrik Ljungberg i kvällens avgörande kavrtsfinal mot Juventus, något som kan innebära att fransmannen gjort sitt i Arsenal.

Fransmannen, som fått begränsat med speltid under säsongen, gjorde ett starkt inhopp när Arsenal vann borta mot Real Madrid i åttondelsfinalen. I förra veckan fick Pires chansen från start och var en av planens bästa när Gunners spelade ut Juventus hemma på Highbury.

Därför kommer Arsene Wengers petning som en stor överraskning, inte minst för Pires själv som uppges vara mycket upprörd.

Enligt engelska tidningsuppgifter innebär Wengers beslut med stor sannolikhet att 33-åringen nu lämnar Arsenal efter sex år i London.

Ny klubbadress kan bli Villareal, Arsenals motståndare i en eventuell Champions League-semi.

Den spanska klubben uppges redan ha fått klartecken av Pires som kan gå gratis i sommar.

Flera erbjudanden

– Jag har erbjudanden från England, Skottland, Portugal pch Spanien. Det är bra att ha olika alternativ att välja på, säger Pires.

Mittfältaren har förhandlat om ett nytt kontrakt med Arsenal, men utan framgång. Pires vill ha ett 2-årskontrakt medan Arsenal bara är beredda att erbjuda 12 månader, helt enligt klubbens policy för spelare över 30 år.

– Pires måste acceptera ett korttidskontrakt. Han är snart 33 och en fotbollsspelares karriär är kort, sorgligt men sant, meddelar Wenger.

Sprickan allt djupare

Efter laguttagningen i Turin är sprickan mellan Pires och klubbledningen självklart ännu djupare.

Samtidigt visar det vilket förtroende Wenger har för Fredrik Ljungberg som anses vara enormt viktig i svåra bortamatcher i Champions League med sin snabbhet och rutin.

Ljungberg är äntligen spelklar efter vadskadan som plågat honom i tre veckor.

Fabregas klar för spel

Förutom rockaden med Ljungberg och Pires väntas Arsenal ställa upp med i stort sett samma lag som i förra veckan. Enda frågetecknet är ytterbacken Emmanuel Eboue som tvingades kliva av i helgens ligamatch mot Aston Villa (5-0). Cesc Fabregas, som också åkte på en smäll mot Villa i helgen, är klar för spel.

Fabio Capello och Juventus har betydligt större problem med Jonathan Zebina, Patrick Vieira och Mauro Camoranesi avstängda.

Pierre Bokvist