Utslagen – och utbuad

Italiensk media kritisk mot Zlatan efter Juves fiasko: "Totalt slutkörd"

FOTBOLL

TURIN

Utslagen ur Champions League - utbuad av hemmapubliken.

Zlatan Ibrahimovic har haft bättre kvällar.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE /AFP
Sågad i Italien "Sedan nyår har Zlatan varit död. Först trodde jag att problemet var mentalt, men det tror jag inte längre. Jag tror att problemet sitter i kroppen på honom. Antingen sparar han sig inför VM - eller så är han helt enkelt totalt slutkörd", säger Emanuele Gamba på La Repubblica.

Matchen hade redan runnit Juventus ur händerna när en redan bister situation förvärrades för Zlatan Ibrahimovic.

I den 87:e minuten försökte han med en dragning ut på vänsterkanten, men misslyckades. Utan att anstränga sig överdrivet för att förhindra det lät han bollen rinna ut över sidlinjen.

För publiken var det droppen.

De buade helt enkelt ut Zlatan - högt och ljudligt - innan de började sjunga Alessandro Del Pieros namn.

Stort missnöje

Ett par minuter senare var det dags igen. Zlatan fick bollen i vänsterinnerläge, men slog en usel passning rakt på en av Arsenals mittbackar.

Visslingarna och buropen nådde ännu högre decibelnivåer.

Möjligen kan missnöjet anses vara riktat mot hela laget, men hur man än vrider och vänder på saken var det dessvärre Zlatan som utlöste det.

På presskonferensen efter matchen frågade en italiensk journalist Fabio Capello hur han såg på Zlatans uppträdande.

Tränaren ställde en motfråga som svar:

- Uppträdande? Hur menar du? Du måste precisera dig.

Att han gav ett intryck som lat och ointresserad.

- Om han var lat i dag så hoppas jag att han alltid är det. Förmodligen är det så att du frågar som du gör för att du har fördomar mot Ibrahimovic redan från början. Jag tycker att han spelade bra.

Hur ser du på att publiken buade?

- Jag är besviken och kan inte förstå det. Om vi vill göra oss själva illa så gör vi på det sättet. Vi är väl någon sorts masochister.

"Död sedan nyår"

Zlatan får i dag låga betyg i alla de stora italienska tidningarna. Flera skribenter ställer sig frågande till hans insats:

- Sedan nyår har han varit död. Först trodde jag att problemet var mentalt, men det tror jag inte längre. Jag tror att problemet sitter i kroppen på honom. Antingen sparar han sig inför VM - eller så är han helt enkelt totalt slutkörd, säger Emanuele Gamba på La Repubblica.

Zlatan Ibrahimovic pratade inte med pressen efter matchen.

Erik Niva