Ljungberg: Det känns fantastiskt

FOTBOLL

TURIN

För första gången i klubbens historia är Arsenal - officellt - ett av Europas fyra bästa lag.

En viss svensk var med och ledde dem dit.

- Det känns fantastiskt att få vara med om det här, säger Fredrik Ljungberg till Sportbladet.

Foto: Getty images
Ljungberg och Henry firar semifinalplatsen.

Nu när inte holländraren Dennis Bergkamp hör till förstaelvan längre är Fredrik Ljungberg den spelare som varit allra längst i Arsenal.

I snart åtta år har han slitit för klubben. Han har varit med om alla bistra uttåg ur Champions League, och är säkert en av dem som glädjer sig allra mest över att äntligen lyckas.

...som en skadad gås

- Vi har slagit ut Real Madrid och Juventus, och vi har gjort det genom att spela riktigt bra, positiv fotboll. Det känns fantastiskt att få vara med om det här.

Som vanligt var Fredrik Ljungberg ungefär lika smidig som en skadeskjuten gås då han haltade mot spelarbussen efter matchen. Vaden som krånglat de senaste månaderna ger honom fortfarande besvär.

VM närmar sig...

- På en månad har jag inte kunnat göra mer än ett par träningar. Det var touch-and-go ifall jag skulle kunna spela här, och jag förstod inte förrän i tisdags att det skulle gå.

Det är inte särskilt långt kvar till VM nu"

- Jag förstår att du måste fråga, men jag hoppas verkligen inte att det ska bli några problem. Vi har ett par veckors ledigt före VM, och då kan kroppen förhoppningsvis återhämta sig.

Hann du prata något med Zlatan?

- Inget alls, faktiskt. Han var ju säkert besviken efter matchen"

Fredrik Ljungberg spricker upp i ett strålande leende:

- "men vi är desto gladare.

Erik Niva