Sjevtjenko: ”Vi är mer vana att vinna”

FOTBOLL

Det 29-åriga skyttemonstret kan slå alla tiders europeiska målrekord redan i år.

Andreij Sjevtjenko vill vinna Champions League i år, och han tänker inte låta Barcelona stoppa honom.

- Våra spelare är mer vana vid att vinna än Barcelonas, säger ukrainaren.

Superstjärna 1 Andrej Schevtjenko och hans Milan ska försöka rubba de anfallsglada Barcelona.

Barcelonas Ronaldinho må vara en superstjärna, men till Andreij Sjevtjenkos anfallsmeriter har han fortfarande en bra bit kvar. Ukrainaren, som vann guldbollen 2004, öser in mål efter mål, år efter år och i alla turneringar.

Efter den snöpliga finalförlusten mot Liverpool förra året ska Milan göra allt för att ta en gruvlig revansch. Och Sjevtjenko gillar att spela mot Barcelona, han har gjort fem mål på spanjorerna i tidigare upplagor av turneringen.

"Stor utmaning"

- Barcelona passar mig bra, eftersom de anfaller mycket och vill spela fotboll. Det kommer att bli en stor utmaning, säger Sjevtjenko inför matchen.

Sjevtjenko leder skytteligan i turneringen. Hans nio fullträffar innebär att han behöver göra tre till för att tangera Ruud van Nistelrooys målrekord på 12 under en och samma turnering.

Och med sina 56 europeiska cupmål är han delad två genom tiderna med Eusebio, Sjevtjenko har bara sex upp till Gerd Müllers rekord på 62. I Champions League har han redan gjort flest, 52. Men superstjärnan är blygsam när hans egen betydelse kommer på tal.

- Det är inte jag som avgör om vi vinner, det är gruppen. Det lag som visar bäst inställning kommer att gå vidare, säger han.

David Tanentsapf