Rijkaard: ”Bryr oss inte om motståndet”

FOTBOLL

Världens bäste är tillbaka.

Något som uppenbarligen skrämmer Milans tränare.

Carlo Ancelotti har låtit dekorera omklädningsrummet med bilder på Ronaldinho - allt för att motivera sina spelare.

- Men vi kommer inte att specialbevaka honom, säger italienaren.

Superstjärna 2 Ronaldinho ska leda Barcelona mot final, men först måste den hyperorganiserade lagmaskinen Milan besegras.

Barcelonas tränare Frank Rijkaard kommenterar det annorlunda tilltaget som den spanska tidningen Marca skriver om.

- Om Ancelotti hänger upp bilder på Ronaldinho kan väl jag sätta upp Barças lagfoto i vårt omklädningsrum. På så sätt får spelarna se ett mycket bra lag och det enda de ska bry sig om. Vi koncentrerar oss inte på motståndaren.

Spelsugen brasse

Ronaldinho har missat ligamatcherna mot Racing Santander och Villarreal på grund av en lättare lårskada. Efter att ha kört rehabilitering i tio dagar gjorde han i går kväll sin tredje raka träning med övriga truppen. Så räkna med en spelsugen superbrasse i kvällens semifinal i Champions League.

Milans mittback Jaap Stam är osäker på hur man stoppar honom.

- Jag vet inte om det är bäst med zonspel eller man mot man. Ronaldinho är mycket stark, speciellt när han har lite utrymme. Så vi tänker inte ge honom några sådana möjligheter, säger Stam.

Carlo Ancelotti har redan bestämt hur laget ska försvara sig.

- Vi har aldrig spelat man mot man tidigare och kommer inte att göra det nu heller. Men vi får försöka kontrollera Ronaldinho så gott det går. Det blir en svår match mellan Europas två bästa lag, säger Ancelotti

Markus Eriksson