Niva hoppas på skräll i Champions League

Läs sammandraget av chatten med Erik Niva

FOTBOLL

Fredrik säger: Vem vinner CL?

Erik Niva säger: Känner mig som Jack Killian – störtar in lagom till sänding med andan i halsen – men nu är jag i alla fall på plats...

Erik Niva säger: CL? Tippa nu? Det är som att välja ut en löpare i andra kurvan av ett 10 000-meterslopp, men okej... Chelsea.

Danne säger: hej erik niva. jag undrar varför inte real madrid köper en till anfallare. ruud van nistelrooy håller världsklass men de senaste matcherna så lämnar hans lagkamrater honom ensam hela tiden och han får stånga sig blodig mot 4 backar på egen hand. skulle inte ett köp att samuel etoo som är på väg bort från barcelona vara perfekt ?

Erik Niva säger: Det är mycket man undrar över vad gäller Real Madrid just nu... För att svara på frågan tror jag inte att en ny anfallare är vad den klubben behöver mest av allt – även om Eto}o skulle höja alla lag – men väl ett par försvarare...

Kalle säger: både barca och liverpool har haft problem utanför planen.kommer det att påverka matchen?

Erik Niva säger: Absolut. Frågan är bara hur. Så fort en klubb drabbats av turbulens läggs det ut säckar av dimridåer, och alla försöker påstå att ingenting spelar någon roll. Det gör det visst, men det går att reagera olika. För att använda den gamla klyschan – de bra lagen hämtar styrka ur konflikterna och de dåliga knäcks av dem.

Victor säger: Hur viktig tror du att Steven Gerrard kommer att bli mot Barcelona

Erik Niva säger: Lika viktiga som han alltid är för Liverpool – sisådär 40 procent av lagets slagstyrka.

AHonen säger: Hej Niva. EFter att följt Inter hela året och sett deras framgång i Serie A så undrar jag vad det är som kan ställa till det i europa för dem?

Erik Niva säger: De andra lagen. Har också sett väldigt mycket Inter på sistone – och blivit väldigt imponerad – men det ÄR ett faktum att Serie A är väldigt mycket sämre än på länge. I Italien har inget lag verkligen, verkligen testat Inter. I Europa kommer det att tvingas bevisa vad de har.

Robin säger: Hej, Erik! Vad tycker du om Spalletis lagbygge med Roma i år och vad tror du om deras chanser i CL?

Erik Niva säger: Jag gillar verkligen det Sensi-klanen och Spalletti försöker åstadkomma med Roma. I höstas kändes det ju som att de var på rak kurs mot världsdominans, men sedan juluppehållet har ju flytet helt försvunnit. Plötsligt syns det verkligen att de försöker spela utan anfallare. Men i alla fall, de har en 35-40-procentig chans mot Lyon – sen beror allt på lottningen.

Tottenhamesämst säger: Är Källström i Tottenham en god idé?

Erik Niva säger: Nej. Spurs är för stort för svenskar.

Allvarligt talat så vill jag ha in en dynamisk, tempostark defensiv innermittfältare snarare än en offensiv mittfältare med vissa problem med mobiliteten.

Jeppe Larsson säger: Vilken spelare blir Champions Leagues stora överraskning i vår?

Erik Niva säger: Finns ju knappt några som inte är sönderscoutade, men okej... Jag chansar på att Yoann Gourcuff får lite mer speltid i Milan och slår igenom. Jag gillar honom verkligen – men förmodligen får han väl knappt en minut bara därför.

Bauer säger: Vilken svensk tycker du är hetast just nu av henke och zlatan? och varför?

Erik Niva säger: Zlatan. Nu har han visserligen bara spelat en enda match i februari, men den form han hade i januari var det ingen annan striker i världen som hade.

ChippyLiam säger: Hej Erik. Jag har de senaste veckorna undrat, rent hypotetiskt, om det börjar bli dags för Wenger att casha in på Henry. Jag tycker visserligen fortfarande att han håller världsklass, men han börjar tappa. Det är dessutom svårt att veta hur hans åldrande kommer påverka hans snabbhet och rörlighet, för det är trots allt rycken och farten han lever på nu när hans "playmaking"-egenskaper faktiskt har försämrats(eller icke prioriterats med en Cesc i laget). Vad tycker du, pengar till sommarn eller vänta?

Erik Niva säger: Du har onekligen en poäng. Jag befarar också att vi sett det allra bästa av Henry, och en speed-spelare som fyller 30 har inte sina ljusaste stunder framför sig. Med det sagt skulle ju en försäljning av Henry rycka ur en stor del av Arsenals hjärta - men Wenger har ryckt ur hjärtan förr och kommit undan med det. Får han 400-500 miljoner tror jag att han säljer.

Tomaso säger: Hur ser din svenska startuppställning ut mot Nordirland?

Erik Niva säger: Oj... Shaaban---Nilsson, Mellberg, Hansson, Edman---Linderoth---Chippen, Källström, Ljungberg---Elmander, Allbäck. Det är inga avstängningar och sånt jag missar nu, va?!

Rickie säger: Tjena Erik. Du skriver alltid grymt och är alltid sevärd i Eurotalk! Min fråga är vilka du rankar som världens just nu bästa mittbackar. Jag ser för tillfället Vidic som självklar etta.

Erik Niva säger: Jag håller med dig. Vidic etta, Kolo Touré tvåa, Marco Materazzi trea... Och som alla såna här rankingar jag gör – det här är inte de som jag tycker varit världens bästa mittbackar för evigt, de senaste fem åren eller ens det senaste året. Det är de som jag tycker är världens bästa mittbackar just nu.

Hitman säger: Tror du Henke får starta ikväll?

Erik Niva säger: Ja.

Podolski säger: Tjena, Hur tror du FC Bayern klarar av champions league i år, efter ett halv taskigt år i ligan. Tror du podolski kommer göra samma succé nu som i somras, nu när han fått nytt förtroende med nye tränaren?

Erik Niva säger: Jag tror att Bayern München åker ut – men egentligen tror jag att Real Madrid också åker ut. Eftersom regelverket har en del att invända lär väl ett av krislagen ändå släpa sig vidare, men jag kan inte se vare sig Bayern eller Real gå långt som det ser ut just nu. Bayern åker direkt, Real hankar sig vidare men åker i kvartsfinal – trots att jag tyckte att de kändes som en farlig outsider före juluppehållet.

Fadi säger: Vem är världens bästa spelare just nu? Och va behöver united för en spelare tror du? OCh vem är viktigast i svenska landslaget.. zlatan ir lagerbäck och ljungberg?

Erik Niva säger: Världens just nu bäste spelare är väl Cristiano Ronaldo, även om han inte varit fullt lika outstanding de senaste veckorna. Till sommaren kommer Man United behöva en ytterback, en innermittfältare och en forward. Och vad var det mer... Just det – Lars Lagerbäck är det svenska landslagets allra viktigaste kugge. Får jag ta med Ljungberg också på hans sida så är valet ännu mer självklart.

Rasmus säger: Hej Erik!

Tänkte kolla med dig vem du ser världens bästa frisparksskytt?

Själv så rankar jag Juninho högst. Underbart tillslag och grym variation på vart han placerar bollarna. Allez Les Gones!

Erik Niva säger: Jo, det går inte att säga emot – även om Juninhos märkliga formsvacka efter jul till och med påverkat hans frisparkar. De senaste veckorna har han sprejat bollar omkring sig som en sprinkler. Det trodde jag aldrig skulle hända – och det tror jag inte heller håller i sig.

Mr.Milan säger: Är det dags att slopa de nationella ligorna och starta en Europeisk Superliga (idèn som G14 en gång landserade)? I de stora fotbollsländerna handlar det ju i regel bara om ett par-tre lag som kan vinna varje år, och tänkt vilka möten vi skulle få se varje helg med en sådan sammanslagning.

Erik Niva säger: För mig vore det att döda fotbollens grundidé. För mig vore det att spotta alla miljontals fans som inte håller på de allra största i ansiktet. När den idén blir verklighet – och det tror jag sorgligt nog att den blir – vet jag inte om jag kommer orka hålla samma passion uppe för fotboll längre.

Moderator säger: Då kör vi tre frågor till.

superman säger: Hej Erik! Om Liverpool skulle förstärka någonstans var skulle vara den/de första prioriteterna?

Erik Niva säger: Dom skulle onekligen kunna dra nytta av en riktigt bra ytterback och – även om Agger verkar kompetent – en riktigt bra mittback. Viktigast är dock att Rafa Benitez prioriterar om – köp EN riktigt bra spelare i stället för fyra halvkassa.

Hitman säger: Hur ser du på Freddies framtid i Arsenal?

Erik Niva säger: Spelar ut sitt kontrakt – med allt mindre spelstil – lägger av, och lever sedan ett gott liv i London i resten av sina dagar.

United-fan säger: Hej! Tror du att det blir någon skräll i åttondelsfinalerna?

Erik Niva säger: Jag hoppas verkligen, men jag vete fan... Vore det en skräll om Valencia slog ut Inter? I såna fall finns kanske det största hoppet där, trots allt.

Moderator säger: Vi tackar alla som ställt frågor till Erik och hoppas de är nöjda med svaren.

Erik Niva säger: Tack och bock. Ut i det spanska eftermiddagsdiset – och mot Bernabeu.