"Juniorlag" fick stopp på Inter

Portugisiska småkillar avväpnade Inters stjärnor så pinsamt enkelt

FOTBOLL

Hörde ni ljudet när alla stora, tunga Champions League-maskiner rivstartade i går?

Eller, inte alla.

Inter gick visst på tomgång - och det skyller jag på Roberto Mancini.

Foto: AP
torsk i lissabon Zlatans Inter hade ingen bra dag när Champions Leagues gruppspel drog igång i går - förlust mot Sporting med 1-0.

I går läste jag att José Mourinho sagt till Gazzetta dello Sport att "Inter är världens bästa lag just nu". Psykmästaren José träffade mitt i prick igen. Några timmar senare hade förstås Chelsea malt ner Werder Bremen i sin gedigna blå maskin, medan Inter visat alla sina brister på en och samma gång.

4Adriano och Zlatan Ibrahimovic fungerar inte tillsammans.

4Inter har ingen pålitlig regissör.

4När Figo markeras bort blir anfallsspelet förutsägbart.

Allt som fanns mot Fiorentina i lördags var borta i går. Zlatan och Adriano hade två halvtaskiga avslut var under 90 minuter, och av understödet Ibrahimovic fick i lördags fanns inget kvar. Då löpte Cambiasso (borta i går) i djupled, backarna fyllde på, Figo fick trequartista-ytor och Crespo var konstant rörlig.

De förlorade mot ett juniorlag.

Väldigt svårt att vinna då...

Sporting ställde upp utan en handfull skadade spelare men med Yannick, 20, João Moutinho, 20, Nani, 19, och Miguel Veloso, 20. De spelade Paulo Bento-fotboll: rakt och snabbt därbak och flyfotad tekniskt längre fram.

Inter har rätt att klaga på en svag domare, men de portugisiska småkillarna avväpnade dem så pinsamt enkelt.

Veloso tog Figo, som knappt rörde bollen. Moutinho, Yannick och Nani kastade sig fram i mitten och till höger, medan Liedson sökte sig ner på sin vanliga favoritposition nere till vänster (precis som Thierry Henry). Effekten blev att varken Maicon eller Fabio Grosso vågade följa med fram när chansen fanns.

Alltså löpte varken ytterbackar, mittfältare eller anfallare.

Det är väldigt, väldigt svårt att vinna i fotboll då.

Visst, Moratti borde gett Mancini en äkta nummer tio i sommarpresent, men dagens Inter kan klara sig utan när alla övriga delar klaffar.

Mancini får själv ta på sig valet att inte spela Crespo. Det är möjligt att en formtoppad Adriano kan fungera tillsammans med en formtoppad Zlatan, men just nu är det tjänstefel att skicka ut dem på en fotbollsplan tillsammans.

Godmorgon, Mancini!

Inter sänkte sig självt, och dödsstöten kom precis som den skulle. Inte bara för att det kom när en ytterback fyllde på, och inte bara för att det var ett drömmål som visade all teknik som fattades Inter. Nej, självklart skulle målet göras av Marco Caneira, vänsterbacken som köptes och ratades av Inter häromåret.

Godmorgon, Mancini. Nu väntar Bayern München på hemmaplan, och när du ser videofilmen från München i dag kommer du sätta din aperitivo i halsen.

Bayern slet sönder Spartaks låga försvar, och var grymt efter paus. Baby Roma gjorde flera underbara mål, Barcelona är bättre än i fjol, Totti och Ronaldinho skjuter i kryssen och när Chelsea gjorde 1-0 så hade de två mittfältare som var högre upp än Inters var under hela matchen.

Så det är nog dags för Inter att vakna nu, om de vill vara med när allt avgörs i vår. Det vore ju synd att missa det.

Nu när de är bäst i världen och allt.

Efter succén i Serie A-premiären med ett mål och en assist, fick Zlatan Ibrahimovic förnyat förtroende på topp i Inter. Nu med Adriano som partner i stället för Hérnan Crespo.

Men det unga, hungriga Sporting - utan lårskadade Pontus Farnerud - var klart aggressivare och löpvilligare.

Både Zlatan och Adriano hade det tungt och i 71:a minuten byttes brassen ut mot Crespo.

- Det här var tredje gången Zlatan och Adriano spelade tillsammans, men Crespo har andra egenskaper som för tillfället passar bättre med Zlatan. Spelarna behöver tid för att anpassa sig till varandra, säger Roberto Mancini till Channel 4 .

Raderade ut Figo

Ett skäl till den tama offensiven var att Sporting-tränaren Paulo Bento lät Miguel Veloso, 20, radera ut Figo - som låg i en fri, offensiv mittfältsposition bakom Zlatan och Adriano - från matchen.

Segermålet kom 20 minuter in i andra halvlek. Sportings vänsterback Marco Caneira tog ner bollen på bröstet och drog till med högerfoten. 196 centimeter Francesco Toldo var på skottet, men bollen gick ändå in under ribban.

Fyra minuter senare fick Patrick Vieira rött kort efter en vårdslös tackling på Alecsandro.

Några minuter före full tid kom Inters kvitteringschans - och det var Zlatan som skapade den. Svensken fick bollen till vänster utanför Sportings straffområde, men skottet gick precis utanför Ricardos stolpe.

Intertränaren Roberto Mancini ville efter matchen inte gå med på att laget gjort en dålig insats.

- Vi förtjänade ett kvitteringsmål och var aggressiva sista 15 minuterna för att få ett poäng, säger Roberto Mancini till Channel 4.

De regerande

mästarna satte högsta fart från start. Ronaldinho tog sig runt på vänsterkanten, spelade snett bakåt och Andrés Iniesta tryckte in

1-0 i den sjätte minuten.

Levski Sofia, som gjorde debut i Champions League, hade ingenting att sätta emot och Ludovic Giuly rullade in 2-0 före paus.

- Alla börjar om från noll och det var viktigt att vi fick en bra start i turneringen. Gruppen är mycket tuff, säger Iniesta.

Carles Puyol slog in trean efter en målvaktsretur och Samuel Eto"o gjorde Barcelonas fjärde mål efter en fin soloprestation.

På stopptid skruvade Ronaldinho in bollen i det bortre krysset till slutresultatet 5-0.

- Spelarna visade mental styrka och gjorde en bra match, säger tränaren Frank Rijkaard.

Simon Bank